AKPM üyesi vekillerden Abdullah Öcalan çağrısı

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyesi vekiller, Avrupa’yı İmralı tecridi karşısındaki sessizliğini bozmaya çağırarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük istedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde 523. haftasında devam eden Özgürlük Nöbeti enternasyonalistler tarafından yürütülüyor.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyesi vekiller, dün nöbet eylemine destek ziyaretinde bulundu. 25 Haziran’da 10. yılını geride bırakacak Abdullah Öcalan’a Özgürlük Nöbet Eylemi’ni ziyaret eden İtalya, Kıbrıs, İspanya, İrlanda, Yunanistan’dan çok sayıda vekil “Abdullah Öcalan’ı ve mücadelesini destekliyoruz” mesajı verdi.

'MÜCADELEMİZİ BÜYÜTECEĞİZ'

"İtalya’dan dayanışma mesajı getirdik” diyerek sözlerine başlayan AKPM Cumhuriyetçi Grup Senatörü ve İtalya Demokratik Parti Milletvekili Roberto Rampi, “Kürt halkının yakın dostuyuz. Umudumuzu yitirmemeliyiz. Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için, mücadeleyi büyüteceğiz” dedi.

Sosyal Demokratlar Kıbrıs Üyesi Constantinos Efstathiou,  şöyle konuştu: “İmralı adasında bir hücre var. Bu hücrede dünyayı aydınlatan bir ışık var. Bu ışık, Öcalan’ın hücresinden bize özgürlüğe giden yolu gösteriyor. Baskı ve mücadeleye karşı doğru yolu gösteriyor. Sizinle gurur duyuyoruz. Sizin mücadeleniz bize örnektir. Mandela gibi sizler de demokrasi ve özgürlüğün mücadelesini veriyorsunuz. Sizin mücadeleniz toplumların mücadelesidir.”

Sol Grup Katalan Milletvekili Laura Castel,Laura Castel, Katalonya senatörü olduğunu hatırlatarak, “Kendi değerlerimiz için mücadele veriyoruz. Demokrasi, kardeşlik ve hukukun üstünlüğü için mücadele ediyoruz. Kürtler eziliyor ve izolasyon devam ediyor” dedi. Avrupa kurumlarının tecrit karşısındaki sessizliğine tepki gösteren Casle, “Görevlerini yerine getirmelidirler. Tek yol dayanışma ve mücadeleyi büyütmektir" diye ekledi.

'TÜRKİYE'YE YAPTIRIM UYGULANMALI'

İrlandalı Sinn Fein Partisi’nden Paul Gavan, “Sizinle dayanışma içerisinde olmaktan mutluyuz” diyerek başladığı konuşmasında şu mesajı verdi: “Nöbet eyleminde 10 yıldır mücadele veriyorsunuz. Avrupa’nın kendi değerlerine sahip çıktığını söylememiz mümkün değil. İzolasyonun hemen kaldırılması gerekli. Öcalan’ın özgürlüğü için Türkiye’ye yaptırımlar konusunda elimizden geleni yapacağız. Avrupa Konseyi insan haklarının ayak altına alınmasına artık sessiz kalmamalı.”

'GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRELİM'

İzlanda Sol Yeşillerden Bjarni Jonsson ise “Tarihsel olarak bu mücadelenin parçasıyız. Ezilen toplumlar üzerindeki baskıya karşı mücadele veriyoruz. Aynı Kürt halkının bugün yaptığı gibi bizler de mücadeleden geliyoruz. Kürt halkının mücadelesine hayranlık duyuyoruz. Güçlü bir bağ var aramızda. Bizler haklarımızı savunmak için güçlerimizi birleştirmeliyiz” dedi.

'EN BÜYÜK İŞKENCE İMRALI'DA'

Nöbet eylemine katılan enternasyonalistler adına konuşan Trlly ise AK önünde 10 yıldır devam eden nöbeti desteklemenin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Öcalan, 24 yıldır izolasyon altında ve izolasyon en büyük işkencedir. Avrupa kurumları ciddi anlamda görevlerini yerine getirmiyor. Buna dikkat çekmek istiyoruz” diye konuştu.

KNK Üyesi Adem Uzun ise “Avrupa kurumları işini yapmıyor, CPT raporlarını hazırlamıyor. Tecridin sona ermesi için dayanışmanız çok önemli” diyerek eyleme katılan vekillere teşekkür etti.