Adıgey'de 9 Ekim Komplosu kınandı

Rusya Adıgey Cumhuriyeti'nde 9 Ekim Komplosu'nun protesto edildiği toplantı düzenlendi.

Rusya’nın Adıgey Cumhuriyeti'nde yaşayan Kürtler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a karşı 9 Ekim Komplosu'nu protesto etmek amacıyla bir araya geldi.

'ÖCALAN'IN ÇİZGİSİ YEGÂNE YOL'

Kürt Kültür Otonomisindeki toplantıda konuşan KCK Üyesi Gulan Roj, Kürtlerin tarihi bir dönemden geçtiğini ve uluslararası komplonun büyük bir haksızlık ve hukuksuzluk dönemi olduğunu vurguladı. Bunun, dünya güçlerinin katılımı ve sessiz onayıyla geçekleşen bir komplo olduğunu ve halen devam ettiğini dile getiren Roj, komplonun Öcalan şahsında tüm Ortadoğu halkları, Kurdistan ve Kürt halkına karşı yapıldığını vurguladı. Komplo ile Öcalan'ın Ortadoğu'daki gelişmelere müdahalesinin önünün alınmak istendiğini vurgulayan Roj, Öcalan'ın çizgi, ideoloji ve felsefesinin bölge halkları için yegâne yol olduğunu belirtti.

Roj, "Eğer Önder Apo bu çizgi ve felsefeyi doğru temelde oluşturmamış olsaydı bugün Kürt ve Kürdistan adına hiçbir şey kalmayacaktı" diyerek, komploya rağmen Kürt Özgürlük Mücadelesinin yükseldiğine işaret etti.

'ALTERNATİF OLDUĞU İÇİN HEDEF ALINDI'

"Önder Apo'nun felsefesi kapitalist sisteme karşı alternatif olduğu için Avrupa, Rusya, ABD, bölge statükocu ülkeleri ve tüm dünya güçleri kendileri için bir tehdit olarak gördüğünü ve bunun için de bu komployu tezgâhladılar" diyen Roj, "Ama Önder Apo, dört duvar arasında yürüttüğü mücadelesiyle bu komployu boşa çıkardığı" diye ekledi.

'KÜRT HALKI ÖNDERİNDEN VAZGEÇMEZ'

KNK Üyesi Feyzoyê Huseyîn, Kürt Otonomisi eş başkanları Tahîre Ahmet ve Sînem Muhemet de basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Kürt halkı hiçbir zaman Önderinden vazgeçmeyecek" mesajı verilirken, "Dünyanın dört tarafında yaşayan Kürtler, Önderleri için ayağa kalkmalı" çağrısı yapıldı.