Açlık grevi eylemcilerinden yeni yıl mesajı

Fransa’nın Strasbourg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü ile başlayan açlık grevi 15’inci gününde. Açlık grevi eylemcilerinden Agit Ural ve Deniz Sürgüt, “Kazanmak bizim için keskinleşmiştir” mesajı verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü için Strasbourg’da düzenlenen açlık grevi 15’inci gününde. Her gün onlarca kişinin ziyaret ettiği eylemciler, “Zaferi taçlandıracağız” dedi.

2019 yılının Kürt halkı için direnişi yükseltme yılı olacağını söyleyen açlık grevi eylemcilerinden Deniz Sürgüt, şunları belirtti: “2019 yılını başta Önder Apo, faşizme karşı direniş cephelerinde mücadele yürüten tüm arkadaşlara, işgal zindanlarında direnişi yükselten ve tüm halkımıza kutluyoruz.

Başlattığımız ve Önder Apo’nun özgürlüğünü esas eylemimizin 14. günündeyiz. Eylemimizi büyük bir coşku ve moralle yürütüyoruz. Başarılı olacağımıza inancımız tamdır, kesin zafer elde edeceğimizin bilincindeyiz, farkındayız. Halkımız için artık kaybetme olasılığı yoktur. Kazanmak bizim için kesinleşmiştir, sadece taçlandırmak istediğimiz bir zafer vardır. Bu temelde tüm halkımızın yeni yılını kutluyoruz. Başaracağımıza olan inançla ‘Biji Serok Apo’ diyoruz.”

URAL: YENİ YILI BAŞARI YILI YAPMALIYIZ

Açlık grevi eylemcilerinden Agit Ural ise “Başta Kafkasya, Avrupa halkına selamlarımızı iletiyoruz. 2019 yılı kutlu olsun. Yeni yılın, barış, eşitlik ve kardeşliği getirmesini umuyoruz.

4 Parça Kürdistan’da yürütülen mücadelenin zorlanmaları var ve başarıları da olacak. Her kes kuvveti kadar elini taşın altına koymalı ve mücadele yürütmelidir. Bu elimize geçen fırsatları bırakmamalıyız.

2019’da 20’inci yüzyılın hatalarını yapmamalıyız. Bu yılı başarı yılı yapmalıyız” diye konuştu.