Açlık grevcilerine Alevi Birlikleri Federasyonu'ndan ziyaret

Strasbourg’daki açlık grevi eylemcilerini, dün Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu üyeleri ziyaret etti.

36 gündür Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen açlık grevi eylemini, dün Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu üyeleri ziyaret etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi düzenlenen açlık grevleri devam ediyor. Fransa’nın Strasbourg kentindeki açlık grevi eylemi de 36’ıncı gününde.

Açlık grevcilerini, Avrupa’daki birlik, kurum, kuruluş, inanç örgütleri, siyasetçiler ziyaret ediyor.

Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu üyeleri de açlık grevcilerini dün ziyaret etti.

Federasyon yöneticileri ve Alevi inancına mensup kalabalık bir gruptan oluşan ziyaretçiler adına Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu Eş Başkanı Hakan Akça bir konuşma yaptı.

Eylemi desteklerini ve bu amaçla ziyaret ettiklerini belirten Akça, “Eylemdeki herkesi, onurlu eylemlerinden dolayı selamlıyoruz” dedi.

Gerek Aleviler, gerek Kürtlerin tarihleri boyunca katliamlara, asimilasyona, ötekileştirmeye maruz kaldığını kaydeden Akça, şöyle konuştu: “Özgürlük ve barış temelinde savunduğumuz evrensel haklarımız etrafında kenetlenerek, Kürt ve Aleviler nezdinde mücadelemize devam edeceğiz.

Bu ziyaretle bedenini açlığa yatıranlarla bir aya geldiklerini de vurgulayan Akça, bunun çok anlamlı ve çok önemli bir duruş olduğunu ve eylemcilerin taleplerinin dikkate alınarak, çözüm üretilmesi çağrısında bulundu.

Bu noktada Aleviler olarak üzerine düşenleri yerine getireceklerini de sözlerine ekleyen Akça, “Eylemi destekliyoruz ve bu süreçte birlikte hareket edeceğiz. Leyla Güven canımızın tecridin kırılması amacıyla başlattığı eylemi selamlıyoruz, kendisini selamlıyoruz. Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu olarak böyle bir sürece sessiz kalmayacağız” dedi.

KCDK-E Eş Başkanı Yüksel Koç ise açlık grevcileri adına yaptığı konuşmada, ziyaretten dolayı teşekkür ettiklerini belirtti.

“Verdiğimiz mücadele sadece Kürt halkı için değil, tüm inançlar ve halklar içindir” diyen Koç, tecridin demokrasi isteyen herkese uygulandığını kaydetti.

Koç, herkesin eyleme geçerek, Erdoğan faşizmini kırmaya ve demokrasiyi savunmaya da çağırdı.