Abdullah Öcalan’a Özgürlük Yürüyüşü 9. gününde

Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yapılan yürüyüş sürüyor. Yürüyüşçülerin yeni etabı Fransa'nın Mantes la Jolie et Les Mureaux yakınlarında bulunan Limay kentiydi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a fiziki özgürlüğü için başlayan 25 günlük yürüyüş 9. gününde Fransa’nın Limay  kentinde sürdü. Uzun yürüyüş kent belediyesine kadar sürdü.

Yürüyüş boyunca çevre halkı bilinçlendirmek için binlerce bildiri dağıtılırken, bölgedeki Fransız esnaf ve kurumlara Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tutulduğu hukuk dışı yoğun tecrit şartlarına dair dosyalar sunuldu. Bu arada çevredeki emekçiler de yürüyüşü selamladı.


17 ŞUBAT MİTİNGİNE ÇAĞRI

Uzun yürüyüşçülere görüntülü bir mesaj gönderen eski HDP Milletvekili Nursel Aydoğan, şöyle dedi: "Sayın Abdullah Öcalan’a yönelik son 34 ayı mutlak tecrit olmak üzere tam 25 yıldır bir insanlık suçu olan ağırlaştırılmış tecrit uygulanıyor. Elbette ki bu insanlık suçuna karşı halklarımızın 25 yıldan beri direniş ve mücadelesi devam ediyor. Bu mücadelenin, bu direnişin bir parçası olan, Paris’ten başlatılan ve Strasbourg’da CPT’ye kadar devam edecek olan özgürlük yürüyüşünü selamlıyor ve özgürlük yürüyüşçüleriyle buluşacağımız 17 Şubat 2024 Cumartesi günü Köln’de gerçekleştireceğimiz ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm’ mitingine bütün halkımızı, dostlarımızı, çözüm ve barış talebi olan herkesi davet ediyorum."

Yürüyüş boyunca coşkulu bir şekilde şarkılar söyleyen 25 kişilik temsili yürüyüş grubu ve dostları Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için sürekli sloganlar atarken, hoparlörlerden Fransızca açıklamalar yapıldı.

Yürüyüş boyunca toplanan kartpostallar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yoğun tecrit altında tutulduğu İmralı adasına gönderildi.

Yine bugün bölge halk merkezinde yerel saat ile 18:00’de bir film gösterimi yapılacak.

Yürüyüşün yarınki etabı (10. gün) Paris’in güneyindeki Melun kentinde yapılacak.