Abdullah Öcalan’a Özgürlük Yürüyüşü 8. gününde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Fransa’nın başkenti Paris’te başlayan Uzun Yürüyüş, sekizinci gününde Fransa'nın Mantes la Jolie kentinde devam etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a fiziki özgürlük talebiyle başlayan 25 günlük yürüyüş 8. gününde Fransa’nın Mantes la Jolie kentinde sürdü.

Sekizinci gün saat 12.00 ile 16.30 arası planlanan kentteki yürüyüş, Kürt halk derneği önünde başladı.

Yürüyüş boyunca çevre halkı bilinçlendirmek için binlerce bildiri dağıtılırken, bölgedeki Fransız esnaf ve kurumlara Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tutulduğu hukuk dışı tecrit şartlarına dair dosyalar sunuldu.

Ziyaret edilen kurumlar arasında bulunan Courrier de Mantes gazetesi Kürt halkıyla dayanışma içinde olduklarını ifade ederek, 30 Ocak Salı günü uzun yürüyüş, Köln mitingi ve tecride dair bir habere yer vereceklerini ifade etti.

Uzun yürüyüşün temsilcileri kent belediyesine de Abdullah Öcalan’ın tecrit şartlarına dair bir dosya verdi.

Yürüyüş boyunca coşkulu bir şekilde şarkılar söyleyen 25 eylemci, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü lehine sık sık sloganlar atarken hoparlörlerden Fransızca yapılan açıklamalarla Kürt Halk Önderi’nin tecrit şartları anlatıldı.

CDK-F Eş başkanı Şahin Polat da yol boyunca konuşmalar yaptı. Kent belediyesi önünde de bir konuşma yapan Şahinx şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Öcalan, ürettiği Demokratik Konfederalizm fikriyle başta Kurdistan olmak üzere Ortadoğu’ya barış getirebilecek tek kişidir. Bilinmelidir ki binlerce öğrenciyi, akademisyeni ve gazeteciyi cezaevine atan faşist Erdoğan binlerce kişiyi de yerinden yurdundan etti.

Bizim uluslararası güçlerden talebimiz şudur: Uluslararası sözleşmelere imza atan ancak Kürt gerillası karşısında kimyasal silahlar kullanan Erdoğan’a imzalamış olduğu bu sözleşmelerin gereklerini yerine getirmesi için baskı yapılmalı.”

Çevredeki Fransızlara da seslenen Şahin, DAİŞ barbarlığına karşı büyük bir fedakarlıkla mücadele eden Kürt halkının bütün dünya demokrasileri için ödediği ve hâlâ ödemeye devam ettiği büyük bedeli hatırlatarak, tüm herkesin bu özgürlük mücadelesinde Kürtlerin yanında yer alması gerektiğini vurguladı.

Yürüyüş boyunca toplanan kartpostallar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yoğun tecrit altında tutulduğu İmralı adasına gönderildi.

Yürüyüşün ardından yerel saat ile 18:00’de Mantes la Jolie Halk Derneği’nde bir halk toplantısı gerçekleştirilecek.

Yürüyüşün yarınki etabı Paris’in Batı’sında yer alan Les Mureaux kentinde yapılacak. Salı günü aynı zamanda yerel saat ile 18:00’de bir film gösterimi de yapılacak.