GÖRÜNTÜLÜ

Abdullah Öcalan'la Diyalog günleri etkinlikleri

Ljubljana'da düzenlenen Abdullah Öcalan ile Diyalog Günleri kapsamında, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın eserleri ve fikirleri tartışıldı. ILRIG tarafından 22-23 Haziran tarihlerinde Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde de etkinlik düzenlendi.

Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da, Abdullah Öcalan ile Diyalog Günleri kapsamında bir etkinlik düzenlendi. Bu etkinlik, siyasi fikirlerin ehlileştirilemez ruhunu vurgulamak ve toplum için çözümler bulmak amacıyla "Abdullah Öcalan'ın Eserleri Nasıl Okunur ve Anlaşılır" konusuna odaklandı.

Katılımcılar, yüzyılı aşkın bir süredir çözülemeyen Kurdistan sorununa adil ve demokratik bir siyasi çözüm bulunması amacıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın da diyalog sürecine katılmasına izin verilmesi gerektiğini savunarak, ortak bir hedefe ulaşmak için dayanışma içinde kampanyaya katıldı.

Etkinlik süresince, şehir merkezinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve diğer siyasi mahkumların durumu hakkında farkındalık yaratmak için asılan posterlerin yanı sıra;  "Canlı olan, bizimle konuşan, bizimle birlikte yaşayan ve aracılığıyla yaşadığımız bir doğanın bilincinde olmayan bir hayat ancak yaşanabilir."  ve "Kapitalist modernite, sevgi kisvesi altında cinsiyetçiliği kanser gibi yayarak toplumu öldürüyor” başlıklı afişler de yer aldı.

JOHANNESBURG

Uluslararası Çalışma Araştırma ve Bilgi Grubu (ILRIG) tarafından 22-23 Haziran tarihlerinde Johannesburg Platformu düzenlendi. Bu etkinlikte, birçok Güney Afrika toplum örgütü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük kampanyası ile dayanışma gösterdi. Güney Afrika'nın Gauteng eyaletindeki Orange Farm İnsan Hakları, Tembelihle Kriz Komitesi, Tarımsal Kırsalda Kadın Hareketi, Abahlali Özgürlük Parkı, PayTheGrants ve Soweto Simqome hareketi de bu etkinliğe katıldı.

Katılımcılar, "Jin Jiyan Azadi" sloganının IsiZulu, Sothu ve Afrikaans dillerine çevrilmesiyle Abdullah Öcalan'a özgürlük kampanyası ile dayanışmalarını ifade etti.

Bu iki etkinlik, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ve Kurt sorununun çözümü için uluslararası düzeyde artan bir farkındalığın ve dayanışmanın göstergesi olarak dikkat çekiyor.