Şehit Babası Necmettin Er: Direnişi tüm halkımız desteklemeli

Oğlu İsmet Er (Dijwar Agir) 10 Eylül 2018’de Gabar’da Türk ordusuyla yaşanan bir çatışmada kaybeden Necmettin Er, Kürt halkının tecride karşı direnişi sahiplenerek, sürece müdahale etmesi çağrısı yaptı.

Strasbourg’da devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişçilerini ziyaretinden sonra konuşan Necmettin Er, oğlunun Kürt halkının şehidi olduğunu vurguladı. Yeni başka şehadetlerin yaşanmaması için çözümün gerekli olduğunu dile getiren şehit babası, bunun için ise tüm halkın Kürt Özgürlük Hareketi etrafında birleşmesi gerektiğinin altını çizdi.

‘TÜM HALKIMIZ DİRENİŞÇİLERİ DESTEKLEMELİ’

Kürt birliğinin barışı da getireceğini dile getiren Necmettin Er, “Bunun için Kürtler birleşmeli ve birbirlerini savunmalıdır” diye konuştu.

Süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemcilerinin taleplerine karşılık verilerek, çözüme ulaştırılması dileğini paylaşan Necmettin Er, “Tüm halkımız onları desteklemelidir” çağrısı yaptı.

Avrupa’da yaşayan Kürtlere de çağrı yapan Necmettin Er, “Artık herkes elini taşın altına koymalıdır” diye vurguladı. Açlık grevi direnişlerinin desteklenmesi çağrısı yapan Er, bu amaçla her alanda eylemlilikler içinde olunmasını da istedi.

AİLENİN TÜMÜ AYNI İSMİ ALAN BEŞİNCİ ŞEHİDİ OLMUŞTU

İsviçre’de yaşayan Necmettin Er’in oğlu İsmet Er (Dijwar Agir), 10 Eylül 2018’de çıkan bir çatışmada şehit düşmüştü. 2007 yılında İsviçre’ye gelen İsmet Er’in sürekli bir arayış içerisinde olduğunu söyleyen baba Necmettin Er, oğlunun sürekli Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı okuduğunu ve anlamaya çalıştığını vurguladı.

İsviçre’ye geldikten kısa bir süre sonra Kürt Özgürlük Hareketi’ne katılan oğlunu Kürdistan dağlarında iken birçok kereler ziyaret ettiğini söyleyen Necmettin Er, oğlunun özellikle Öcalan’a olan bağlılığının altını çiziyor.

İsmet Er, ailesinin Kürt Özgürlük Hareketi’nde yaşamını yitiren beşinci üyesi. Necmettin Er, bir yeğeninin de yine geçtiğimiz yıl şehit düştüğünü, aile üyesi diğer şehitlerinin de sürekli ‘Dijwar’ kod ismini aldıklarını ve böylelikle ilk şehitlerinin izinden gittikleri bilgisini de paylaştı.