Şehit aileleri Mannheim’de buluştu

Hessen eyaletinde yaşayan şehit ailelerinin buluşmasında, 25 yıldır ağırlaştırılmış tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için “var gücümüzle çalışmamız gerekir” denildi.

Almanya’nın Mannheim’de Hessen eyaletinde yaşayan şehit aileleri için buluşma etkinliği gerçekleştirildi.

Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) ile Mannheim Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin (DKTM) organize ettiği buluşmaya onlarca kişi katıldı.

DKTM lokalinde gerçekleştirilen etkinlik, Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

KOMAW adına yapılan konuşmada, toplanmanın amacı dile getirilerek, “Burada birbirimizi tanımak, birlikte ne yapabileceğimizi tartışmak, şehitlerin bize bıraktığı mirasa nasıl sahip çıkabileceğimizi konuşmak istiyoruz” denildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun gerçekleştirildiği tarih olan 15 Şubat’ın yaklaştığına dikkat çekilen konuşmada, “15 Şubat Kürt halkı için kara bir aydır. Önder Apo’ya yönelik komplo tam 25’inci yılını doldurdu. Üç yıldır ne ailesiyle ne de avukatlarıyla görüştürülüyor. Önderliğimizden hiçbir haber alınamıyor. Biz Kurdistanlılar ve Kürt halkının dostları olarak Önder Apo’nun özgürlüğü için 17 Şubat günü Köln’de kitlesel yürüyüş gerçekleştirmek istiyoruz. Önderliğin özgürlüğü için şehit aileleri olarak tüm gücümüzle çalışmamız gerekiyor” denildi.

Toplantı sonunda “Bijî Serok Apo” ve “Şehîd namirin” sloganları atıldı.