Özgürlük Nöbetini İsviçre grubu devraldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg kentinde devam eden özgürlük nöbetini Lozan ve Cenevre’den gelen eylemciler devraldı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012 tarihinde başlattığı “Özgürlük Nöbeti” 564. haftasında devam ediyor.

Her hafta Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde devralarak sürdürdüğü nöbeti, İsviçre’nin Lozan ve Cenevre kentlerinden gelen Nurettin Turgut, İsa Turan ve Fırat Orhan devraldı.

Grup Sözcüsü Nurettin Turgut, Özgürlük Nöbeti’ni 24 yıldır ağır tecrit altında tutulan ve 2 yıldır hiçbir şekilde kendisinden haber alınmasına izin verilmeyen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için tuttuklarını hatırlatarak şunları belirtti: “Bu tecrit tüm Kürt halkına, demokratlara ve tüm Kurdistan’a yönelik tecrit anlamına geliyor. Bu nedenle Önderliğimiz için korkularımız, kaygılarımız var. 2 yıldır Önderliğimizden haber alamıyoruz. Elbette bu tecridin sorumlusu, ortağı sadece Türk devleti değildir. Türk devletinin faşist olduğunu, Kürt halkına yönelik her türden soykırımı sürdürdüğünü biliyoruz. Uluslararası güçler, Avrupa Parlamentosu, NATO hatta Birleşmiş Milletler ve diğer birçok uluslararası kurum sessiz olmasalar, onaylamasalar bu tecrit uygulanmaz, Önderliğimiz özgürlüğüne kavuşurdu, aramızda olurdu. Ama ne yazık ki yürütülen bu kirli politikalara hepsi ortaktır. Talebimiz; Önderliğimizden bir haber almaktır, üzerindeki tecridin sonlanmasıdır, aynı zamanda Önderliğimizin aramızda olmasını istiyoruz. Tecridi kırmak, Önderliğimizi özgürleştirmek için Strasbourg'da, Avrupa Parlamentosu önündeyiz. 11 yıldır nöbetimizi sürdürüyoruz, devam da edeceğiz.”