Örebro'da Rojava'la dayanışma gecesi düzenlendi

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı direnen Rojava'yla dayanışma amacıyla İsveç'in Örebro kentinde bir gece düzenlendi.

“Rojava direnişi ruhuyla Bakur, Başur ve Rojhilat direnişlerini selamlıyoruz” şiarıyla düzenlenen gece devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başladı.

Örebro Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Emine Özmen, katılımcıları selamladı ve Türk devletinin işgal saldırılarına karşı direnen Rojava halklarıyla dayanışmanın önemini ele alan kısa bir konuşma yaptı.

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi Başkanı Rıdvan Altun, Türk devletinin Bakur, Başur ve Rojava'da Kürt halkının kazanımlarını ortadan kaldırmak için işgal saldırıları ve katliamlar gerçekleştirdiği bir dönemde Kürtlerin ulusal birliklerini sağlamak zorunda olduklarını söyledi.

Rojava için düzenlenen etkinliğe dört parçadan Kürtlerin katılım göstererek Rojava ile dayanışmalarını çok önemli gördüğünü söyleyen Altun, Bu salonda dört parçadan Kürdistan halkı bir arada. Bu birliği görmeyen ve gerçekleşmesi için adım atmayan parti ve anlayışlar tarih önünde hesap verecektir” dedi.

MAHMUD: İNSANLIK KAZANACAKTIR

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Sözcüsü Nuri Mahmud, Skype aracılığıyla katılımcılara seslendi.

Gösterdikleri dayanışmadan ötürü tüm katılımcılara teşekkür eden Mahmud, Rojava halkları ve Kürt güçlerinin işgalci Türk devleti ve DAİŞ artığı çetelere karşı sonuna kadar direneceğini belirterek şunları kaydetti:

“Bugün Rojava'da insanlık direnişi veriliyor. Eğer biz kazanırsak ki, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın insanlık kazanacaktır. Çünkü sizler gibi direnen bir halk var. Devrimi sahiplenen dünya halkları var. Bu nedenle biz kazanacağız.”

Mahmud'un bu sözleri katılımcılar tarafından Rojava devrimini sahiplenen sloganların atılmasıyla karşılık buldu.

ULUSAL BİRLİĞİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ ÇAĞRISI

Türk devletinin Kürt Halkının kazanımlarını yok etmek için tüm zalimliğiyle saldırdığı bir dönemde tüm Kürdistanlılara önemli görevler düştüğünü hatırlatan Mahmut, “Gelin halkımıza açılan bu özgürlük fırsatını hep beraber özgür bir yaşamla taçlandıralım” diyerek tüm Kürt parti ve örgütlerine ulusal birliği gerçekleştirmeleri çağrısı yaptı.