Öcalan Nöbeti eylemcileri: Onurumuza sahip çıkma zamanıdır

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla AK önünde düzenlenen Özgürlük Nöbeti’nin 394’üncü haftasının eylemcileri, “Halk olarak Önderimize, onurumuza sahip çıkma zamanıdır” mesajı verdi.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önündeki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, 394’üncü haftasına girdi. Geçtiğimiz hafta Fransa’nın Evry ve Grigny şehirlerinden gelen grubun yürüttüğü nöbet eylemi, bu hafta yine Fransa’nın Normandiya bölgesinden gelen 4 kişilik bir grup devraldı.

Ali Altın, Mehmet Erzurumlu, Süleyman Koça ve Hüseyin Ali Baba adlı Kürdistanlıların yer aldığı grup adına yapılan açıklamada, Kürt Halk Önderi’ni sahiplenmenin dönemsel bir görev olduğunun altı çizildi.

Yaz kış demeden özgürlük talebinden bir gün dahi ödün vermeyen Kürdistanlıların eylemine çevreden geçenler yoğun ilgi gösterirken, her gün onlarca kişiyle diyalog kurularak Öcalan’ın mücadelesi ve yaşamı anlatılıyor.

‘ONURSAL BİR DURUŞUN EYLEMİDİR’

Bu haftaki grup adına yapılan açıklamada, Kürt Halk Önderi’ne yönelik Türk devletinin tecrit politikasının ahlaksızca olduğuna vurgu yapıldı. Öcalan’a sürekli olarak ‘disiplin suçu’ adı altında görüş yasağı getirilmesinin bu ahlaksızlığın ifadesi olduğu dile getirilen açıklamada, “Aslında bu Önderimize ve Kürt halkına yönelik bir katliamdır. Her Kürt bunu iyi düşünmeli ve bu işkencenin aslında halka yönelik olduğunu bilmelidir” denildi.

Öcalan’a Özgürlük Nöbetinin onursal bir duruşun ifadesi olduğu vurgulanan açıklamada, Öcalan’ın Ortadoğu halklarının geleceği için geliştirdiği konfederalizm sisteminin önemine dikkat çekildi.

‘ÖNDERİMİZE SAHİP ÇIKMA ZAMANIDIR’

Halkların kendi çözümlerinin hayata geçirilmemesi halinde Ortadoğu’nun kan gölüne dönüşeceğine yönelik Öcalan’ın uyarılarının hatırlatıldığı açıklamada, “Önderimiz uyarıyordu ve bugün görüyoruz ki, bölge kan gölüne dönmüş durumda. Bu yüzden de Önderimize, yani onurumuza sahip çıkmanın zamanıdır diyoruz” denildi.

Eylemciler adına yapılan açıklamada, 9 Ocak 2013’te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in katledildiği katliamda parmağı olan tüm güçlerin lanetlendiği vurgulandı. Eylemcilerin açıklamasında, “Her şehit bizim için bir öncüdür” mesajı verilirken, katliama karşı 11 Ocak’ta yapılacak eyleme katılım çağrısı yapıldı.