Öcalan'ın sağlığı ve güvenliği için eylemler yayılıyor

Avrupa kentlerindeki Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlığı ve güvenliği için alanlarda.

MONTPELLIER

Fransa'nın Montpellier kentine gelen Öcalan Kütüphanesi Otobüsü, şehrin girişinde kalabalık bir konvoy ile karşılandı.

DTM Meclis Eş başkanı Cevat Güneş, etkinlikteki konuşmasında, "Başkan Apo'nun özgürlüğü için her daim alanlarda olacağız ve Raqa'nın özgürlüğünü için geç saatlere kadar halkımız alanlarda olmalı" dedi.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı'ndan Murat Ceylan da, Öcalan Kütüphanesi Otobüsü adına Kürdistanlıları ve Fransız dostlarını selamladı. Ceylan, "Başkan Apo'nun düşüncelerini Avrupalılara ulaştırmak gibi bir misyona sahibiz" dedi. Öcalan'ın felsefesinin Rojava'da yaşam bulduğuna ve yine Öcalan'ın felsefesiyle Reqa'nın özgürleştirildiğine dikkat çeken Ceylan, "Başkan Apo'nun yaşamı üzerindeki hassas söylemler çok tehlikelidir, dolayısı ile Avrupa'daki halkımız demokratik eylemlerini daha da büyütmeli ve sonuç alıncaya kadar sürdürmelidir" dedi.

DORTMUND

Almanya’nın Dortmund kentinde Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için alanlardaydı.

Merkez tren istasyonu karşısında başlayan eyleme yüzlerce Kürdistanlı katıldı. Okunan bildiri ve yapılan konuşmalarda, "Kürt halkı, Önderliği şahsında tecrit altında tutularak yok edilmek isteniyor. Bizler Kürt halkı olarak Önder Apo ile yaşam bulduk ve Önderliğimizle birlikte özgürleşeceğiz" denildi.

Daha sonra Öcalan için hazırlanan dosyalar WDR ve diğer basın kurumlarına Rozerin Kadın Meclisi tarafından sunuldu.

Dortmun'da eyleme bugün (Perşembe) saat 18.00'da devam edilecek.

MOERS

Almanya’nın Moers kentinde de Duisburg DKTM'nin çağrısı üzerine Kürdistanlılar, Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için eylemdeydi. Moers Banhof önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, AKP rejimini protesto etti.

Mitingin yapıldığı alanda sivil faşistlerin mitinge katılan kitleye saldırı girişimi Kürdistanlılar tarafından boşa çıkarıldı ve faşistler alandan kaçtı.

Burada yapılan konuşmalarda, Öcalan'ın özgürlüğü ve sağlığına ilişkin konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda, başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin komploda payları olduğu ve dolayısıyla Öcalan'ın sağlığı ve güvenliğinden sorumlu oldukları dile getirildi.

Kürdistanlılar, Öcalan'dan haber alana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtirken, Emmerich'teki eyleme geniş katılım çağrısında bulunuldu.

KASSEL

Almanyanın Kassel kenti ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar, Öcalan’a dönük tecridi ve tehdidi protesto etmeye devam ediyorlar.

Kürdistanlılar, eylemleri kapsamında Königsplatz’ta bilgilendirme standı açtı. Saat 15.00'dan 18.00'a kadar açık olan bilgilendirme çadırına yoğun ilgi vardı. Yüzlerce bildirinin de dağıtıldığı eylem, yapılan açıklamalar ile devam etti. Kürdistanlılar, Öcalan’ın üzerindeki tecrit ve Kürdistan’daki işgal devam ettikçe eylemlerin devam edeceğini dile getirdiler.

Kassel Demokratik Toplum Merkezinin bir haftalık eylem planı şöyle:

19 Ekim Perşembe günü saat 15.00-18.00 arası çadır eylemi ve miting. Kassel şehir merkezinde, Königsplatz.

20 Ekim Cuma günü Göttingen'de saat 18.00'da miting.

21 Ekim Cumartesi günü Korbach'ta saat 18.00'da meşaleli yürüyüş

HANNOVER

Almanya'nın Hannover kentinde eylemler sürüyor. Ronahî Kadin Meclisi, Hannover Meclis  Eş Başkanı ve Ciwanên Azad Hannover üyeleri, Öcalan'ın durumuna ilişkin CDU ve SPD ile görüşmeler yaptı.

Yine tren istasyonunda 250 civarındaki Kürdistanlının eylemi de sürüyor. Eylemciler, "Önder Apo'dan haber alana dek eylemimiz sürecek" dedi.

Alman polisi, Kürdistanlıların mitinglerini de engellemeye çalışıyor. Mitingde dağıtılacak 500 bildiriye el koyan ve üç kadını gözaltına alan polis,  bayrak ve pankartları da engellemek istedi.

Öcalan için Cuma günü Braunschweig'da saat 17.00'da Cumartesi  günü Celle'de saat 13.00'da yürüyüşler düzenlenecek.

Yine 27 Ekim'de saat 16.00'da da Hannover Kröpckede Kültür Komisyonu, Öcalan'ın özgürlüğü için bir miting düzenliyor.

BONN

Almanya'nın Bonn Kenti'nde bir grup Kürdistanlı Alman devlet kanalı Deutsche Welle (DW) önünde eylem yaptı.

Öcalan posterleri, YPJ ve PYD bayrak ve flamalarının da taşındığı eylemde, bir grup eylemci DW’nın haber yayın müdürü ile bir görüşme yaptı. Yapılan görünmede İmralı tecridini ve Türk medyasında çıkan haberlere ilişkin bir dosya sunuldu.

Görüşmeden sonra, DW temsilcisi eylemcilerin yanına gelerek, Türkiye ve Irak’da Kürtlerin maruz kaldıkları zor duruma vakıf olduklarını, Öcalan'ın içinde bulunduğu tecrit koşullarına ilişkin daha önce haber yaptıklarını ve bundan sonrada işleyeceklerini belirtti.

ATİNA

Yunanistan'ın başkenti Atina'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlığına ve güvenliğine ilişkin yürüyüş düzenledi. Kitle Türk Konsolosluğu yakınına gelince polisin gazlı saldırısıyla karşılaştı, Kürdistan Kültür Merkezi çalışanı ve Kürt Siyasetçi Kendal Semsur gözaltına alındı.