Öcalan için Avrupa’daki eylemler sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için Avrupa’da başlatılan eylemler serisi sürüyor. Almanya, Belçika ve Danimarka’da Öcalan için eylemler gerçekleştirildi.

SAARBRÜCKEN’DE EYLEM HAFTASI DEVAM EDİYOR  

Almanya’nın Saarbrücken kentinde Saarbrücken DKTM öncülüğünde gerçekleştirilen eylemler tüm hızıyla devam ediyor.

Kent merkezindeki Europa Galerie’nin önünde toplanan çok sayıda Kürdistanlı, bir mitingle Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan için seslerini yükselttiler.

Bugün ve yarın (Cuma) da aynı yerde mitinglerle devam edecek eylem haftası kapsamında Cumartesi günü büyük katılımlı bir yürüyüş düzenlenecek.

Saarbrücken Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına yapılan çağrıda, Cumartesi saat 14:30’da başlayacak olan kitlesel yürüyüşe katılım sağlanması istendi.

KOPENHAG’DA ONLARCA ARAÇLA ŞEHİR TURU

Kürt Halk Önderi’ni sahiplenmek ve Reqa’nın özgürleştirilmesini selamlamak amacıyla Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da coşkulu bir kutlama düzenlendi.

Kent merkezinde Seve Kültür Merkezi ve DKTM’nin çağrısı üzerine Swann St’de bir araya Kürtler, kentin işlek caddelerinde 50 araçlık bir konvoyla tur attı. Araçlarda YPG/YPJ flamalarının yanı sıra Öcalan posterleri asılırken, çevreden geçenler de konvoya sevgi gösterisinde bulundu.

Konvoy esnasında sık sık Öcalan’ın özgürlüğünü talep eden ve YPG/YPJ direnişini selamlayan sloganlar atıldı.

ANVERS’DE ‘ÖCALAN’SIZ YAŞAM OLMAZ’ SLOGANLARI

Belçika’nın Anvers şehrinde de DKTM ve Şehit Slav Kadın Meclisi öncülüğünde 18:30’da Grote Markt’ta bir eylem düzenlendi.

100’e yakın Kürdistanlının katıldığı eylemde Öcalan’ın özgürlüğünü talep eden pankartlar ile Öcalan posterleri açıldı. Eylemde ‘Öcalan’a özgürlük’ ve ‘Öcalan’sız yaşam olmaz’ sloganları atılırken, Öcalan’dan haber alınıncaya kadar eylemlerde olunacağı vurgulandı.

HAMBURG’DA STATÜSÜZLÜK DAYATAN PLANLARA DİKKAT ÇEKİLDİ

Öcalan için eylemlerin günlerdir devam ettiği kentlerden olan Hamburg’da ise dün Mönckebergstrasse’da bir oturma eylemi düzenlendi.

Oturma eyleminde bir konuşma yapan Hamburg Eyalet Parlamentosu Sol Parti (Die Linke) milletvekili Cansu Özdemir, Öcalan’ın sağlık durumundan derin endişe duyduklarını söyleyerek, CPT’nin 18 yıldır yaşanan izolasyon koşullarına acilen müdahale etmesi gerektiğini belirtti.

Tüm Avrupa’da Öcalan’ın ailesi ve avukatlarıyla görüşmesi talebiyle düzenlenen eylemlerin Öcalan’ın sağlık durumuna ilişkin sağlam bilgi alınmaya kadar devam edeceğini vurgulayan Özdemir, devamında şöyle konuştu: “Sayın Abdullah Öcalan olmasaydı, bugün bunca kadın savaşcı Reqa’yı özgürleştiremezdi. Eğer Sayın Öcalan’a bir şey olursa, bunu halkımız da Kürdistan’ın dört parçasında dile getirmiştir; asla ve asla kabul etmeyiz. Sayın Abdullah Öcalan olmazsa, barış da olmaz. Barışın ve özgürlüğün teminatı Sayın Abdullah Öcalan’dır.”

Ardından bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Sevahir Bayındır, 9 Ekim komplosunun devam ettiğini belirterek, uluslar arası güçlerin Kürdistan’ı yeniden statüsüz bırakmak için böyle bir komplonun peşinde olduklarını söyledi. İhanet ve teslimiyetçi Kürt çizgisinin dayatıldığı bu dönemde, özgür özerk Kürt felsefesinin kurucusu Abdullah Öcalan’a yönelik sağlık ve güvenlik kaygılarının derinleştiğini vurgulayan Bayındır, bir an önce bir heyetin İmralı’ya gitmesini talep ettiklerini belirtti.

Hamburg Sol Parti Milletvekili Martin Dolzer ise, Hamburg polisinin Abdullah Öcalan’ın resimlerinin gösterilmesini yasakladığını belirterek, bu anlamsız yasağa karşı hukuki girişimlerinde bulunacaklarını açıkladı.

Konuşmaların ardından Alman devletinin Kürdistan konusundaki politikalarını da protesto etmek için kitle oturma eylemine geçti. Eylemin sonunda, Perşembe günü saat 18.00’de Rödingsmarkt’ta dosya sunma eylemine ve Cumartesi günü saat 15.00’te Sternschanze’de düzenlenen yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.