Öcalan’a Özgürlük Nöbeti Drancy grubunda

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen ve 325’inci haftasına giren özgürlük nöbetini bu hafta Fransa’nın Drancy şehrinden gelen Kürt yurtseverleri yürütüyor.

25 Haziran 2012’den bu yana Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemini her hafta yeni bir grup üstleniyor.

Geçtiğimiz hafta Paris’ten gelen gençlerin üstlendiği eylemi bu hafta Drancy şehrinden Fazıl Toplayıcı, Öğür Çekiç ve Mustafa Güneş yürütüyor.

Kürt Halk Önderi’yle en son 2 yıl önce kardeşi Mehmet Öcalan’ın görüşmesine izin verildiğini hatırlatan Drancy grubu üyeleri, bunun halkta yarattığı kaygının giderek arttığına dikkat çektiler. Öcalan’a yönelik ağır tecritin bugüne kadar görülmemiş faşizan uygulamaların tezahürü olduğuna işaret eden eylemciler, bir halkın önderinin bu şartlara maruz bırakılamayacağı vurgulandı.

“Önderimizi fiziken esir alabilirler, ama düşünce ve iradesi asla teslim alınamaz” diyen eylemciler, Kürt halkının Öcalan’ın çizdiği yolda yürümeye devam edeceği ifade edildi.

Eylemcilerin açıklamasında Avrupa Konseyi (AK) ve ona bağlı İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) başta olmak üzere yetkili uluslararası kurumların tecrite sessiz kalmamaları istendi.