Öcalan’a Özgürlük Nöbeti Bordeaux grubunda

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen ve 333’üncü haftasına giren nöbet eylemini devralan Bordeaux grubu üyeleri, herkesi Öcalan için Strasbourg’da olmaya çağırdı.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde devam eden Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemini bu hafta Bordeaux şehrinden gelen Zahide Azak, Şerefnaz Buksur ve Berkay Değer yürütüyor.

Her hafta değişik bir grubun üstlendiği eylemin 333’üncü haftası, Avrupa genelinden gelecek Kürtler ve dostlarının katılacağı büyük eyleme tanıklık edecek.

CPT VE AK’YE TEPKİ

Fransa’nın Bordeaux şehrinden gelen grup adına yapılan açıklamada, Kürt Halk Önderi’nden iki yılı aşkın süredir tek bir haber alınamamasına rağmen Avrupa Konseyi (AK) ve İşkenceyi Önleme Komitesi’nden (CPT) herhangi bir adım atılmamasına sert tepki gösterildi.

Öcalan’dan haber almanın Kürt halkının en doğal hakkı olduğu vurgulanan açıklamada, Kürt Halk Önderi’nin durumunu yerinde görmeye yetkili tek kurum olan CPT’nin acilen harekete geçmesi istendi.

Grup adına açıklamayı yapan Berkay Değer, “Bugün burada bulunmamızın nedeni, 6,5 yıldır Önder Apo’nun özgürlüğü için süren bu onurlu ve haklı eylemi yoldaşlarımızdan devralarak, sürdürüyoruz. Önder Apo 20 yıldır bir adanın ortasında tecrit altında tutuluyor; 3 yılı aşkın bir süredir ise bu tecrit ağırlaşarak devam etmekte ve kendisinden haber alınamamaktadır” diye konuştu.

“CPT DİLSİZ AİHM SAĞIR KONUMUNDA”

CPT’yi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) tavırlarının kınandığı açıklamada, devamla şöyle denildi: “CPT dilsiz; AİHM ise sağır konumundadır. Bu kabul edilemez. Neden konu Kürt ve Kürdistan olunca tüm dünya sessiz? CPT ve AİHM bir an önce sesimizi duymalı ve harekete geçmelidir.”

Kürt halkına da çağrı yapılan açıklamada, “Kürt halkı da İmralı’daki tecridi kırmalıdır. Bu eylem başarıya ulaşana kadar kararlılıkla sürecektir. Önderlik için tüm bedeller göze alınmalı ve özgürlüğü tüm platformlarda dile getirilmelidir” ifadeleri yer aldı.

Eylemciler son olarak bu Salı günü AK önünde başlayacak olan büyük eyleme katılım çağrısında bulundu.