Öcalan’a Özgürlük Nöbeti 341’inci haftasında

341’inci haftasına giren Kürtlerin en uzun soluklu eylemi Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemcileri, yeni yılda Öcalan’ın özgürlüğü için mücadelenin yükseltileceği mesajını verdiler.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önündeki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, 341’inci haftasında yeni bir grubun katılımıyla sürüyor.

Geçtiğimiz hafta Almanya’nın  Baden-Württemberg eyaletine bağlı Pforzheim şehrinden bir grubun yürüttüğü eylemi, bu hafta da yine aynı eyalete bağlı Ulm şehrinden 4 kişilik bir grup üstlendi. Grup, Ali Botan, Ömer Taşlıtepe, Baran Dersim ve Kamil Şırnaklı adlı Kürdistanlılardan oluşuyor.

YENİ YIL ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNE VESİLE OLSUN

Eylemi 2019’a girilen haftada devralan Ulm grubu üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla başlatılan eylemin 6,5 yılı aşkın bir süredir devam ettiğine dikkat çektiler. Öcalan’ın 2019’da özgürlüğüne kavuşmasını umduklarını söyleyen eylemciler, bu amaçla mücadelenin süreceğini vurguladılar.

Yeni grup açıklamasında, “Yeni yılda, yeni bir umutla Önderliğimizin özgürlüğüne kavuşması için mücadele etmeliyiz” denildi.

Özgürlük nöbetinin 2012 yılında Öcalan’a yönelik tecrite karşı 52 gün süren açlık grevinin ardından başladığı hatırlatılan açıklamada, 17 Aralık’ta başlayan ve halen devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevinin de önemine dikkat çekildi. 

TERTİP KOMİTESİ’NDEN YENİ YIL MESAJI

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti Tertip Komitesi’nden yapılan açıklamada ise, geçtiğimiz 6,5 yıllık süre içerisinde özgürlük şiarıyla nöbet tutan herkese teşekkür edildi. Eylemin Öcalan’ın özgürlüğüne kadar süreceğini vurgulayan Tertip Komitesi üyesi Zülfü Bingöl, halkın Öcalan’ı sahiplenmeye devam edeceğinin altını çizdi.