İsviçreli gençlerden Koçak’a destek: Tecrit kabul edilemez

Cenevre’de açlık grevinde olan Koçak’ı ziyaret eden İsviçreli gençler, Öcalan üzerindeki tecridin kendileri acısından da kabul edilmeyeceğini ifade ederek, dayanışmanın büyütülmesi gerektiğine vurgu yaptılar.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridi kırmak ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde birçok merkezde devam eden açlık grevi direnişlerine destek vermek amacıyla 20 Şubat’ta Cenevre’de süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başlayan Mehmet Ali Koçak’ın direnişi 31. gününde devam ediyor.

Gün içerisinde aralarında akademisyenlerin ve Cenevre Üniversitesi öğrencilerinin de olduğu alternatif çevrelere mensup bir grup İsviçreli genç, Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezinde eylemini sürdüren Koçak’a destek ziyaretinde bulundu.

‘DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ’

Açlık grevi eylemcileri ile dayanışma içerisinde olduklarının bilinmesi isteyen gençler, Öcalan üzerindeki mutlak tecrit ve Leyla Güven öncülüğünde devam eden açlık grevlerinin geldiği aşama hakkında Koçak’tan bilgi aldılar.

KOÇAK: ÖCALAN’I SAVUNMAK HERKESİN GÖREVİ OLMALI

Leyla Güven öncülüğünde birçok merkezde devam eden açlık grevi direnişlerinin geldiği kritik aşamaya dikkat çeken Koçak, buna rağmen uluslararası toplumun ve kuruluşların hala bir sessizlik içinde olduğuna vurgu yaptı. Öcalan üzerindeki tecridin sadece Kürt halkı için değil aynı zamanda insanlık için büyük bir sorun olduğunu dile getiren Koçak, “İnsanı değerleri savunan bir lideri sadece Kürt halkına mal edemeyiz, bugün Öcalan’ı savunmak ve tecridi kırmak herkesin görevi olmalı. Tecrit, bir insanlık suçudur bu suça nasıl sessiz kalabilir ki? Devletler bu tecride sessiz kalmayı seçebilir ama biz halklar birleşirsek birlikte mücadele edersek devletler harekete geçmek zorunda kalır” diyerek, tecridin kırılması için uluslararası dayanışmanın büyütülmesi gerektiğini söyledi.

‘KÜRT HALKIYLA YÜRÜYÜŞÜMÜZ DEVAME EDECEK’

Daha sonra grup arasından söz alan bir genç, Öcalan’ı yakından takip ettiklerini ifade ederek, Öcalan’ın ortaya koyduğu felsefenin kendileri acısından da büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Tecridin kırılması için yürütülen açlık grevi direnişlerinin tarihi bir önem taşıdığını ifade eden genç, “Öcalan üzerindeki tecrit bizler içinde kabul edilemez. Kürt halkının bölgede demokrasi değerlerini savunucusu konumunda olduğunu herkes iyi biliyor. Tecridin kırılması için Kürt halkıyla birlikte yürüyüşümüz devam edecek” şeklinde konuştu.

‘TECRİT İLE AYNI ZAMANDA ROJAVA DEVRİMİ BOĞULMAK İSTENİYOR’

Söz alan başka bir genç ise Kürt halkının direniş kültürüne hayran olduğunu ifade ederek konuşmasına başladı. Kürt halkının kendisini bir direniş kültürü ile var ettiğini belirten genç, bugün Öcalan üzerindeki tecridin aynı zaman da Rojava devrimini boğmaya dönük olduğunu söyledi. Başka bir dünya isteyenler acısından Rojava’nın devriminin büyük bir önem taşıdığının altını çizen genç, “Bu tecride karşı direnişçilerin yanında olacağız. Bu tecridi bizler de asla kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.