İsviçre’nin iki merkezinde Öcalan eylemi

İsviçre’nin Biel ve Aurau kentlerinde alanlara çıkan Kürdistanlılar Öcalan’a özgürlük isterken, Öcalan’dan haber alınıncaya kadar eylemelerine devam edeceği mesajı verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan haber almak ve Öcalan’ın özgürlüğünü talep etmek amacıyla KCDK-E ve TJK-E’nin çağrısıyla İsviçre’de yaşayan Kürdistanlılar alanlara çıkmaya devam ediyor.

BİEL

Arin Mirkan Kadın Komünü ve Ciwanen Azad öncülüğünde “Öcalan’a özgürlük” pankartı arkasında Centrale Place’de bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları burada gerçekleştirdikleri bir mitingle Öcalan üzerindeki tecridi protesto ederek, Öcalan’a özgürlük istedi.

Öcalan posterlerini taşıyan kitle sık sık “Öcalan’a özgürlük”, “Biji Serok Apo”, “Terörist Türkiye” sloganları attı.  Mitingde yapılan konuşmalarda Öcalan üzerindeki tecridin gelinen aşamada artık kabul edilecek bir düzeye geldiğine vurgu yapılarak, Öcalan’dan haber alıncaya kadar Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların eylemde olacağı ifade edildi.

AURAU

Aurau’da yaşayan Kürdistanlılarda Aurau merkez tren istasyonunda gerçekleştirdikleri eylemle Öcalan’a özgürlük isterken, Öcalan üzerindeki tecridin acilen kaldırılması gerektiği vurgulandı.

Öcalan posterlerinin taşındığı eylemde hep bir ağızdan atılan sloganlarla Öcalan’a özgürlük istendi. Eylemde yapılan konuşmalarda Öcalan’ın sağlık durumundan endişe edildiği dile getirilerek, Öcalan’dan haber alıncaya kadar alanlarda olacağı belirtildi.

Eylem yapılan konuşmaların ardından atılan sloganlar eşliğinde sonlandırıldı.