İsviçre’deki Kürt kurumlarından ‘7 Ocak' çağrısı

Fransa'nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013’te katledilen 3 Kürt kadın devrimci için 7 Ocak’ta yapılacak yürüyüşe, İsviçre’deki Kürt kurumları da katılacaklarını bildirdi.

PKK’nin kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katledilişlerinin yıl dönümünde adalet talebiyle büyük bir yürüyüş organize edilecek.

7 Ocak’taki yürüyüşte hem 9 Ocak 2013 hem de 23 Aralık 2022’teki katliamın emrini verenlerin ortaya çıkarılarak yargılanmaları talep edilecek.

İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) ve İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) de yürüyüşe katılacaklarını bildirerek çağrıda bulundu.

Açıklamada, “9 Ocak’ta ‘Hakikat Arayışçıları’ en kalleş yöntemlerle pusuya düşürülmüş ve insanlığın umudu kırılmak istenmiştir. Hakikat ve Hakikat Arayışçıları unutturulmak istense de onurlu Kürt halkı ve onların biricik evlatları, her zaman hakikatin izinden vazgeçmeden direnmişlerdir.

Sara, Rojbin ve Ronahilerin katledilmesinin ardından on yıl geçse bile, Kürt halkı hesap sormaktan ve adalet haykırışından vazgeçmemiştir. Kürt halkının biricik evlatları da her türlü saldırıları direnerek boşa çıkartmış ve her türlü imkana, silaha sahip düşmanını bir kez daha yenilgiye uğratmıştır” denildi.

CDK-S ve YJK-S’nin açıklamasında devamla şu ifadeler yer aldı:

“Siyasi suikastleri araştırmayıp faillerini cezasız bırakan Fransa ve benzeri ülkelerin tutumumdan cesaret alan faşist diktatör Erdoğan rejimi, 23 Aralık’ta yeni bir katliama imza atmıştır.

Dünyayı değiştirme iddiasında ve arayışında olan Kürtler bu saldırıların ve katliamların ne anlama geldiğimi ve berelerden destek gördüğünü çok iyi bilmektedir.

Saldırılar nereden ve nasıl gelirse gelsin Önderliğimizin, gerillanın  ve halkımızın muazzam direnişi ile saldırılar boşa çıkarılmıştır. Ancak saldırıların boşa çıkarılması yetmemektedir. Saldırıların hesabı sorulup, arkasındaki tüm güçler açığa çıkarılıncaya kadar, başta Avrupa’da yaşan tüm Kürtler ve dostları alanlarda, eylem halinde olacaktır.”

Her iki Kürt kurumu, “Bu nedenle, Sara, Rojbin ve  Ronahi arkadaşların katledilmelerinin 10. yıl dönümünde, İsviçre’deki tüm Kürtleri, dostlarımızı 7 Ocak günü Paris’te, Avrupa Kürt Kadın Hareketinin (TJK-E) öncülüğünde yapılacak eyleme davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

6 Ocak Cuma günü İsviçre'den araç kalkış yer ve saatleri:

Basel

Saat: 23.00

Yer: Elsåsstrasse 215

*

Bern

Saat: 22.00

Yer: Fischermåttelistrasse 6

*

Solothurn

Saat: 21.00

*

Aarau

Saat: 22.00

Yer: Sågestrasse 46, 5600, Lenzburg

*

Zürih

Saat 23.00

Yer: Steinwiesenstrasse 1, 8952, Schlieren

*

St Gallen Bölgesi

Saat: 20:45, Yer: St Gallen Bahnhof - Rosenbergstrasse 59, 9000 St Gallen

Saat: 21.00, Yer: Poststrasse 10, 9200 Gossau

Saat 22.15, Yer: Lagerhausstrasse 14, 8400 Wintherthur

*

Zug

Saat 22.00

Yer: Hinterbergstrasse 18, 6330 Cham

*

Luzern

Saat 22.30

Yer: İnselibusplatz 6005

*

Rapperswil

Saat 22.00

Yer: Churerstrasse 120, 8808 Pfaffikon