İsviçre'de Köln mitingi için seferberlik

İsviçre'deki Kurdistanlılar, 17 Şubat'ta Köln'de yapılacak merkezi eylem için seferber oldu. Siyasetçi Farısoğulları, "İnanıyorum ki 17 Şubat’ta yapılacak olan mitinge yüz binlerce insanımız katılacak. O gün sesimizi İmralı’ya ulaştıracağız" dedi.

KCDK-E ve TJK-E ortak çağrısı üzerine 17 Şubat’a Almanya’nın Köln kentinde yapılacak olan Avrupa merkezi yürüyüşü ve mitingine yönelik çalışmalar devam ediyor. Almanya, Belçika, Hollanda, Kuzey Fransa ve İsviçre gibi ülkelerde çalışmalar hızlandırıldı. Hem komplonun 25. yılı hem de Kürt dostlarının başlattığı 'Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm' çalışmaları iç içe yürüyor.

Mitinge yönelik çalışmaların sürdüğü İsviçre’de İsviçre Demokratik Kürt Koseyi (CDK-S) ve İsviçre Kürt Kadın Hareketine bağlı bütün meclisler olağanüstü hal ilan etti. İsviçre’de oluşturulan Hamle Komisyonu aldığı kararla 1-17 Şubat arasında bütün çalışmaları ve etkinlikleri durdurduğunu dile getirerek, temel çalışmanın 17 Şubat eylemi olduğunu ifade etti.

İsviçre’nin başkenti Bern’de Bern Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde bir araya gelen komisyon üyeleri, çalışmaları değerlendirdi. Komisyon, eksikliklerin giderilmesi için seferberlik ilan etti.

'ELİMİZDEKİ EN KIYMETLİ ŞEY ÖNDER APO VE PARTİMİZDİR'

Toplantı sonrası ANF'ye konuşan Êlih'in eski Belediye Başkanı Nejdet Atalay, Kürt sorununun çözümünün temel aktörünün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olduğunu vurgulayarak, “İsviçre yapısı olarak 'Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm' kampanyası için bir hamle komisyonu kurmuştuk. Bugün yaptığımız toplantıda şu ana kadar yapılan çalışmaları değerlendirdik. Şu ana kadar yaptığımız planlamalar eksiksiz yerine getirilmiştir. Biz diasporada yaşayan Kürtler şunu iyi biliyoruz ki, burada elimizde sadece Partimiz ve Önderliğimiz vardır. Elimizden Rêber Apo ve  Partimiz alınırsa sahipsiz ve kimsesiz kalırız" dedi.

Atalay, şunları da söyledi:

"Önderliğin özgürlüğü ve Partimiz bizim için altın değerindedir. Bu inanç ve bu kararlılıkla gelecek günleri planlıyoruz. Önderliğimizi özgürleştirinceye kadar alanlarda olacağız. Yeni dönemde dostlarımızı arttıracağız. Düşmanlarımızı güçsüzleştirmek için de daha fazla çalışacağız. Bu inançla önderliğimizi özgürleştireceğiz."

DÜNYAYA MESAJ VERMELİYİZ: 17 ŞUBAT'TA KÖLN'DE OLALIM

DBP eski Eş Genel Başkanı Mehmet Aslan, "Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan üzerindeki tecridin son bulması ve Kürt sorununun demokratik çözümü için dünyaya bir mesaj vermemiz gerekiyor. Bütün halkımız ve dostlarımızın 17 Şubat’ta Köln’de yapılacak olan mitinge duyarlı olması gerekir” dedi.

'O GÜN SESİMİZİ İMRALI'YA ULAŞTIRACAĞIZ'

HDP'nin eski Milletvekili Musa Farisoğulları, “Her gün ev ev dolaşarak süreci halka anlatıyoruz. Böylesi önemli bir süreçte halkımızın duyarlılığı oldukça önemlidir. Yaptığımız çalışmalarla hem başlatılan kampanyayı halka taşımış oluyoruz hem de 17 Şubat’ta Köln’de yapılacak olan mitinge insanların katılmasını sağlıyoruz. Ben inanıyorum ki 17 Şubat’ta yapılacak olan mitinge yüz binlerce insanımız katılacak. O gün sesimizi İmralı’ya ulaştıracağız" dedi.

TEV-ÇAND Üyesi Kawa Urmiyê ise “17 Şubat Köln’de  Önder Apo’nun fizik özgürlüğü için yapılacak olan miting çok anlamlıdır. İnsanlık değerlerini benimseyen herkes, o gün dört parça Kurdistanlılar ve dostlarımız yerini almalıdır” diye konuştu.

'KENDİ ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ İSTİYORUZ'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'dan 3 yıldır haber alınamadığına ve uygulanan tecridin tüm barış isteyen kesimlere yönelik olduğuna dikkat çeken Eylem Komitesinden Nejla Gümüştaş da şunları kaydetti:  "Önderliğimize ağırlaştırmış tecrit uygulayarak bizi nefessiz bırakmak istiyorlar. Biz bunu kabul etmiyor. Önderliğimizin özgürlüğü için alanlarda olmalıyız. Tüm kadınlar ve özgürlükçü halklara çağrımızdır. Milyonlar olup 17 Şubat'ta Köln'e gidelim. Öncelikle kendi özgürlüğümüzü istiyoruz. Bunun için öncelikle Önderliğimiz üzerindeki tecridi kaldırmalıyız." CPT'ye de görevlerini hatırlatan Nejla Gümüştaş, "Önderliğimiz üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi durdursunlar" dedi.