İsviçre'de 'ABD' protestosu: PKK halktır!

İsviçre’nin Zürih ve Bern kentlerindeki ABD temsilcilikleri önünde, PKK yöneticilerine dönük karar protesto edildi.

Zürih ABD Konsolosluğu önünde bir araya gelen Kürtler ve dostları, ABD’nin PKK’nin öncü kadroları Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan’a ilişkin aldığı kararı protesto etti. Eylemde “PKK halktır, halk burada” pankartının yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Karayılan, Bayık ve Kalkan’ın posterleri taşındı.

Bildirilerin okunmasının ardından eylem sloganlarla sonlandırıldı.

17 KASIM'DA DA MİTİNG VAR

Zürih’te ayrıca 17 Kasım Cumartesi 15.00’te Rathausbrücke alanında yapılacak olan İsviçre merkezi mitinginde de ABD ve Öcalan'a tecrit protesto edilecek.

BERN

İsviçre’nin Bern kentinde de ise ABD Büyükelçiliği önünde ABD’nin 3 PKK yöneticisine dönük aldığı karar ile ağırlaştırılmış tecrit protesto edildi.

"ABD emperyalizminin bizim üzerimizden rant elde etmesine izin vermeyeceğiz”, “Türkiye dikkat et, Öcalansız bir dünya senin sonun olacak” pankartları, Öcalan posterleri ile PKK bayraklarının taşındığı eylemde ABD, Türkiye ve Erdoğan karşıtı sloganlar atıldı.

Almanca bildirilerin okunduğu eylemde bir konuşma yapan HDK Avrupa Eş Sözcüsü Demir Çelik, “Emperyalist güçlerin özgürlük ve demokrasi mücadelesi  veren Kürt halkına dönük yürüttükleri bu kirli politikalar karşısında Önderliğimiz özgürleşinceye, bizler özgür Kürdistan’a kavuşuncaya kadar alanlarda olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

İsviçre Kürt Kadın Hareketi tarafından da konsolosluk görevlilerine siyah çelenk teslim edildi.

Cenevre’de ise Tevgara Ciwanen Şoreşger öncülüğünde Birleşmiş Milletler önünde başlatılan 3 günlük çadır eylemi bugün sonlandırıldı.