İsveçli vekilden açlık grevcilerine destek

Sol Parti Milletvekili Amineh Kakabaveh, Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için Stockholm'de başlatılan açlık grevi eylemini ziyaret ederek destek verdi.

İsveç'te yaşayan Kürdistanlıların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için başlattıkları açlık grevine bir destek de Sol Parti Milletvekili Amineh Kakabaveh'den geldi.

Stockholm'de açlık grevinin yapıldığı İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi'ni ziyaret eden Kakabaveh, açlık grevcilerini mücadeleci tutumlarından dolayı kutladı. Açlık grevinin başarıyla sonuçlanacağına olan inancını dile getirdi.

Kakabaveh, Eylül ayında yapılan seçimlerden sonra İsveç'te yeni hükümetin hala kurulamadığını hatırlattıktan sonra yeni hükümet kurulur kurulmaz Leyla Güven ve tutsakların sürdürdükleri açlık grevi ve Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi parlamentonun gündemine getireceğini söyledi.

Kakabaveh'in konuşmasından ardından eylemciler, “Bijî Serok Apo”, “Be Serok jiyan nabê”, “Kürt halkına statü, Öcalan'a özgürlük” ve “Jin jiyan azadi” sloganlarını attı.

Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde süren açlık grevine Kürdistan'ın dört parçasından Kürdistanlılar katılıyor.

ANF'ye konuşan Güney Kürdistanlı Tarja Siljan, ”3 yıldan beri Öcalan'ın sağlık durumundan haber alamıyoruz. Bu nedenle 4 parçadan Kürtler burada açlık grevi yapıyoruz. Öcalan'ın felsefe ve ideolojisi Kürt sorununun nasıl çözleceğini gösteriyor. Öcalan tecrit edilerek Kürt sorunu çözülemez” dedi.

Kürt halkının en büyük sorununun Kürtlerin ulusal birliğinin sağlanması olduğuna vurgu yapan Siljan, ”Ama Güney Kürdistan'daki yönetim kendi şahsi çıkarları için Türk devleti ile işbirliği yapıyor. Önemli olan bizim birliğimiz. Bir araya gelmeli ve görüş birliğine varmalıyız. Düşmanlarımız bizlerin bir araya gelmesini istemiyor. Biz dünyada devleti olmayan en büyük halk grubuyuz. Eğer düşmanla birlikte çalışanlar buna son verir ve bir araya gelebilirsek taleplerimizi elde edebiliriz” şeklinde konuştu.

Türk devletinin Güney Kürdistan'ı bombalarken Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin suskun kalmasına tepki gösteren Siljan ”Muhaleffetteki partiler de tutum almıyor. Türkiye Kürtlere ait olan her şeyi yok etmek istiyor. PKK'ye saldırıyoruz diyor ama sivil halkı katlediyorlar. Yaz aylarında Zaho'dayken Türk devletinin oraları bombaladığını gördüm. Orada PKK yoktu. Sivil halkı bombaladılar” dedi.