İsveç'teki parti ve STK'lerden Güven'e destek

İsveç'te çalışma yürüten bazı siyasi parti ve sivil toplum yöneticileri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için açlık grevi yapan Leyla Güven ile diğer tutsak ve aktivistlerin yanında olduklarını açıkladı.

Sol Parti Uppsala Bölge Danışmanı Neil Ormerod, Sol Parti Uluslararası Forumu Yönetim Kurulu Üyesi Yekbun Alp, Kürdistan'la Dayanışma Komitesi Başkanı Benny Gustafsson, video aracılığıyla yaptıkları açıklamalarda, Leyla Güven ve diğer tutsakların talebinin kabul edilmesini istedi.

'ÇÖZÜMÜN ANAHTARI ÖCALAN'A TECRİT KALDIRILSIN'

Demokrasi, insan hakları ve barışın sağlanması için Leyla Güven'in yaşamını ortaya koyduğuna dikkat çeken Sol Parti Uluslararası Forumu Yönetim Kurulu Üyesi Yekbun Alp, Türk devletinin barışçıl bir çözümünün anahtarı olan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uyguladığı tecridi kaldırmasını istedi.

Güven'in talebinin kendi talebi olduğunun altını çizen Alp, ”Biz adaletsizliklere karşı asla susmayacağız. Demokrasi, insan hakları ve barış için sesimizi duyurmamız bunun için önemli” dedi.

Sol Parti Uppsala Bölge Danışmanı Neil Ormerod, görevinin Uppsala bölgesinde yaşayan halkın sağlık sorunlarının çözümüne yardım etmek ve eşit sağlık hizmetleri almalarını sağlamak olduğunu hatırlattı.

Leyla Güven'in yaşamı risk altında olduğunu söyleyen Ormerod, Güven'in açlık grevine son vermesi için Türkiye'nin  Öcalan'a  uyguladığı tecridi kaldırmasını istedi.

'GÜVEN'İN HAYATİ RİSKİ VAR!'

Kürdistan'la Dayanışma Komitesi Başkanı Benny Gustafsson, 1 yıl önce Efrîn'i işgal eden Türkiye'nin Rojava'ya yönelik tehditlerini artırmasını kınadıktan sonra, ”Türk devletinin Kürt Özgürlük lideri Abdullah Öcalan ve diğer siyasi tutsaklara yönelik uygulamalarını protesto eden Leyla Güven'le dayanışıyoruz" ifadesini kullandı.

Leyla Güven'in 76 günden beri açlık grevinde olduğunu ve yaşamını kaybetme riski taşıdığını hatırlatan Gustafsson, Türkiye'nin savaş politikasını kınadıklarını ve Güven'in mücadelesini desteklediklerini söyledi.