İsveç’te Kürt gençlerinden tecride karşı eylemler

Tevgera Ciwanên Şoreşger üyesi gençler, İsveç’in 4 yerleşim biriminde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritin kaldırılması için eylem yaptı.

Öcalan’a yönelik tecritin kaldırılması için 75 gündür açlık grevinde bulunan Leyla Güven’le dayanışmanın süreceği mesajlarını verdi.

SÖDERHAMN

İsveç’in Söderhamn kentinin işlek bir üst geçidine Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit koşullarına dikkat çekmek amaçlı bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde havai fişekler eşliğinde Öcalan’ın posteri asıldı. Gençler sonuç alana kadar bu tür eylemlerin süreceğini kaydetti.

GÄVLE

Gävle kentinde Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecrite dikkat çekmek için işlek bir bir üst geçide üzerinde "Öcalan’a özgürlük” yazılı bir pankart asıldı. Gençler tecrit kırılana kadar daha da aktif eylem halinde olacaklarını söyledi.

MALMÖ

Kent merkezindeki bir meydanda açlık grevlerine dikkat çekmek amaçlı bilgilendirme eylemi gerçekleştirdi. Eylemde yüzlerce bildiri dağıtıldı. Gençler tecrit kırılana kadar aktif eylem halinde olacaklarını belirtti.

LUND

Kürt gençleri, Lund kentinin merkezine yakın bir üst geçide "Tecridi kır, faşizmi, parçala Kurdistanı özgürleştir” yazılı bir pankart astı. Aynı zamanda gençler Leyla Güven’in istekleri yerine getirilene kadar ve Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşana kadar eylem halinde olacaklarını belirtti.

Öte yandan yazılı açıklamada bulunan Tevgera Ciwanên Şoreşger üyesi Fuat Pirsus, Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit kırılana kadar ve özgürlüğüne kavuşana kadar eylem halinde olacaklarını belirtti.

Pirsus, “Kürt Özgürlük Hareketi’nin öncü gücü olan Kürt Gençleri her zaman mücadeleyi savunmuş, sahip çıkmış ve öncü rolünü oynamıştır. Biz bu temelde Seri Hilde ruhuyla başta İskandinavya’da yaşayan Kürt gençlerini ve Avrupa’da yaşayan bütün yurtsever gençliği alanlara mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.