İsveç'te gerilla Abdullah Salman için taziye ve anma

21 Mart günü işgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanları'na yönelik bombardımanlarında üç yoldaşı ile birlikte hayatını kaybeden Abdullah Salman (Dijwar Zerdeşt) için İsveç'in Halmstad kentinde anma düzenlendi.

Anma etkinliğinde konuşan İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eş Başkanı Rıdvan Altun, Salman'ın ’halkına ve Önderliğine bağlı ve fedakar bir devrimci olduğunu’ belirtti.  

CİK (Kürdistan İslam Topluluğu) adına konuşan Mele Abdullah Kabanê, Salman ve gerillaların mazlum bir halkın özgürlük mücadelesi için şahadete ulaştıklarına dikkat çekti.

Şehit Aileleri Kurumu'ndan Ahmet Rojava da, Kürdistan'ın dört parçasında elde edilen kazanımların şehitlerin cesaret ve fadakarlıkları sayesinde gerçekleştiğini söyledi.

Salman’ın annesi Ayşe Salman ve babası Süleyman Salman, yaptıkları konuşmalarda oğullarının güler güzlü, yadımsever, fedakar ve olaylara ve insanlara olumlu yaklaşan bir mizaca sahip olduğunu söylediler.

Abdullah'ın kitlesel olarak sahiplenilmesinin kendilerini etkilediğini belirterek ”Buradaki sahiplenmeyi görünce oğlumuzun bize bıraktığı şehitlik mirasının ağırlığını daha iyi anlıyoruz. Şehit hepimizin şehidi. Halkımızın başı sağ olsun” dediler.

Aktivist Sultan Öger, sosyal,ekonomik ve askeri olarak köşeye sıkışan Türk devletinin dikkatleri ve saldırılarını Kürt Halkı ve Kürt Özgürlük Hareketi üzerinde yoğunlaştırarak içine düştüğü açmazdan kurtulmaya çalıştığına dikkat çektikten sonra ”Ama bunu başaramayacak. Abdullah ve onun gibi yoldaşlar var oldukça başarı bizimledir ve biz kazanacağız” dedi.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı anma etkinliği ”Şehit namırın” ve ”Biji Serok Apo” sloganlarının atılmasıyla sona erdi.