İsveç'te 3 merkezde 9 Ekim komplosu protestosu

Uluslararası Komplonun 20. yıldönümünde İsveç'in Stockholm, Borlänge ve Gävle illerinde gerçekleştirilen eylemlerde komplo ve tecrit kınandı. Kürt Halk Önderi Öcalan'ın serbest bırakılmasını talep edildi.

Kentin en işlek caddesi Drottningsgatan'da Kürt Halk Önderi Öcalan'ın serbest bırakılmasını isteyen pankart taşıyan Kürt kadınları, bildiriler dağıtarak geçenleri eylemleri ve Kürt Halk Önderi'ne uygulanan tecrit konusunda bilgilendirdi.

ANF'ye açıklamalarda bulunan kadınlardan Şükran Yeşil, Türk devletinin Kürt Halkına karşı topyekün saldırıya geçtiğini ve 2,5 yıldan bu yana Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecrit uygulandığına dikkat çektikten sonra “Milyonların iradem dediği Önderimize yönelik tecridi kabul edemeyiz. Bundan 20 yıl önce Kürt halkının iradesini kırmak için Öcalan'a yönelik başlatılan komplo günümüzde de değişik konseptlerle sürüyor. Bizler Öcalan özgürleşene kadar meydanlarda olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Türk devleti ve diğer sömürgeci güçlerin Kürt Halkının statü kazanmasını engellemek için saldırıları yoğunlaştırdığına dikkat çeken Yeşil, CPT'ye tecride karşı harekete geçme, Kürt halkı ve dostlarına da mücadeleye daha sıkı sarılmaları çağrısı yaptı.

BORLÄNGE

Ciwanên Azad öncülüğünde il merkezinde gerçekleşen eylemde NÇDK adına bir konuşma yapan Şefik Ağır, 9 Ekim komplosunun Kürt Halkının iradesini kırmaya yönelik olduğunu ancak Öcalan ve Kürt halkının direnişiyle komplonun boşa çıkarıldığını, Kürt halkının Rojava ve Kuzey Kürdistan'da önemli kazanımlar elde ettiğini söyledi.

İsveç ve Avrupa Birliği'ni Öcalan'a yönelik tecridi görmezden gelmek ve suskun kalmakla suçlayan Ağır, CPT ve sivil toplum örgütlerine Öcalan'a yönelik tecride karşı tutum almaları çağrısı yaptı.

Öcalan'a özgürlük talep eden pankartların taşındığı meşaleli yürüyüşte “Öcalan'a özgürlük”, “Biji Serok Apo”, “Katil Erdoğan” ve “Terörist Türkiye” gibi sloganlar atıldı.

GÄVLE

İl merkezinde Ciwanên Azad ve Jinên Ciwanên Azad'ın çağrısıyla gerçekleştirilen meşaleli eylemde komployu kınayan ve Öcalan'ın serbest bırakılmasını talep eden bildiriler dağıtıldı ve aynı içerikte sloganlar atıldı.