İsveç'in Avrupa parlamenteri: Leyla Güven'i destekliyorum

İsveç'in Avrupa Parlamenteri Malin Björk, tecridin kalkması gerektiğini belirterek, "Leyla Güven'i destekliyorum" mesajını verdi.

İsveç Sol Parti'yi temsilen Avrupa Parlamentosu'nda yer alan Malin Björk, 74 gündür açlık grevini sürdüren HDP Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in taleplerinin haklı olduğunu ve Güven'e destek verdiğini söyledi.

Konuşmasını videoya kaydeden Björk, şunları belirtti: "Leyla Güven adalet, demokrasi, özgürlük ve insan hakları için açlık grevini sürdürüyor. Bunu aynı zamanda Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için yapıyor ki bu barış görüşmelerinin başlaması ve görüşmelerde ilerleme kaydedilebilmesi için zorunlu."

KÜRTLERE VE MUHALİFLERE BASKIYA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Björk, geçtiğimiz yılın son aylarında da Türk devletinin Kürtlere yönelik baskıları ve muhalifleri tutuklamasına sert tepki göstermişti. Avrupa Birliği ile Türkiye arasında sığınmacıların durdurulması için imzalanan anlaşmanın iptal edilmesini de istemişti. Anlaşmanın imzalanmasına başından itibaren karşı çıktığını hatırlatan Björk, ”Kürtlere baskı yapan ve siyasi muhaliflerini hapse atan otoriter bir liderin yönettiği ülkeyi Avrupa Birliği'nin sınır bekçisi yapmak utanç verici ve tamamıyla kabul edilemez” demişti.