İmralı tecridi Adigey ve Moskova'da protesto edildi

Rusya'da yaşayan Kürdistanlılar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi protesto ederek, Öcalan’ın özgürlüğünü talep etti.

Rusya Federasyonuna bağlı Adigey Özerk Cumhuriyetinde faaliyet yürüten Adıgey Kürt Kültür Otonomisi Kürt Kadın Organizasyonu-Beritan yöneticileri ile Kürdistanlılar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etti.

Kürt Kültür Merkezi’nde konuşan Adıgey Kürt Kültür Otonomisi Eşbaşkanı Feyzo Hüseyin “Önderliğimize uygulanan bu ağırlaştırılmış tecridi hiçbir onurlu Kürt kabul edemez. Kürt halkına ve kazanımlarına her gün farlı boyutlarda saldırıların olduğu bu süreçte en büyük değerimiz olan Önderliğimize sahip çıkmalıyız. Faşist Türk devletinin uyguladığı bu insanlık dışı tecridin bir an önce kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

Kürt Kadın Organizasyonu-Beritan meclis üyesi Kubar Hadiyeva ise “Türk devleti Önderliğimize uyguladığı bu tecritle Kürt halkının iradesiyle oynuyor. Onurlu Kürtler Öcalan etrafında birleşerek Kürt düşmanı AKP ve Türk devletinin bu kirli oyununu boşa çıkarmalıdır” diye konuştu.

MOSKOVA

Rusya Federasyonu Başkenti Moskova’da faaliyet yürüten Rusya Kürt Sosyal Kurumlar Birliği, Rusya Federasyonu Kürt Ulusal-Kültürel Otonomisi, Moskova Kürt Kadın Organizasyonu, Moskova Êzîdî Organizasyonu-Êzdîxan ve yerel kurum temsilcilerinin de katıldığı bir basın açıklamasıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit kınandı.

Etkinlikte konuşan Rusya Kürt Sosyal Kurumlar Birliği sözcüsü Araf Azmani “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan haber alınamaması dünyanın dört bir yanında yaşayan Kürdistanlıları kaygılandırıyor. Başta uluslararası güçler olmak üzere Rusya devletinin de Kürt halkının bu demokratik talebine olumlu cevap vererek Türkiye’ye baskı uygulaması gerek. Faşist Türk devleti Öcalan’a tecrit uygulayarak Kürtleri cezalandırmak istiyor. Bu anti demokratik ve insanlık dışı uygulama kabul edilmemelidir. Kürt halkı artık Öcalan’dan haber almaktan ziyade onun özgürlüğü için mücadelesini yükseltmelidir. Öcalan’ın özgürlüğü tüm Ortadoğu’nun özgürlüğüdür” dedi.

Daha sonra kurum temsilcileri düzenledikleri bir toplantıyla Öcalan’dan haber alınana kadar demokratik eylemlerine devam edeceklerinin karını aldı.