8 kentte Öcalan'ın sağlık ve güvenliği için eylem

Fransa ve Almanya’nın birçok kentinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliğine dikkat çekti.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de Türkiye Büyükelçiliği önünde bir miting düzenlendi. Nav-Berlin tarafından organize edilen eylemde Öcalan’ın sağlık ve güvenliğine dikkat çekildi.

Eylemde “Biji Serok Apo”, “Be Serok jiyan na be”, “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a barış” sloganları atıldı.

İki saat süren mitingin sonunda yarın yapılacak olan büyük yürüyüşe çağrı yapıldı. Yarınki yürüyüş saat 15.00’da Breitscheid Platz’da başlayacak.

KÖLN

Almanya’nın Köln kentinde Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için eylem düzenlendi. Türk konsolosluğu önünde gerçekleştirilen eylem Köln Kürt Demokratik Toplum Merkezi, Viyan Kadın Meclisi tarafından organize edildi.

Öcalan’ın posterleri ve bayrakların taşındığı eylemde, bildiri de okundu. Almanca, Kürtçe ve Türkçe “Öcalan’sız dünyayı başınıza yıkarız”, “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a barış”, “Kürdistan faşizme mezar olacak”, “Kürdistan’daki katliamlara son”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

Eylemde yarın Düsseldorf’ta yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı da yapıldı.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde de Kürdistanlılar ve dostları Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için eylem düzenledi.

Türk konsolosluğu önünde düzenlenen eyleme, Frankfurt, Offenbach, Hanau, Giessen ve Mainz’da yaşayan Kürdistanlılar katıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü” yazılı pankart açan kitle, “Öcalan’ısz dünyayı başınıza yıkarız”, “Biji Serok Apo” sloganları attı.

Eylemde yapılan konuşmalarda ise Öcalan’ın sağlığı ve güvenliği hakkında tatmin edici bir açıklamanın bir an önce yapılması gerektiği belirtildi.

Eylem yarın saat 15.00’de Bokunhaime Wartede yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı ve “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.

KLEVE

Almanya’nın Kleve kentinde Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için alanlardaydı.

Almanya’nın Kleve kentinde de Kleve Halk Meclisi çağrısı üzere Kürdistanlılar, Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için eylemdeydi. Kleve kent merkezinde bir araya gelerek bir miting düzenledi.  Kleve Halk Meclisi adına konuşma yapıldı. Mitingden sonra kitle “Türk ordusu Kürdistan’da defol”, “Öcalan7a özgürlük”, “Katil Erdoğan” sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti.

Eylem, yarın Düsseldorf’ta yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı ile sona erdi.

MONTPELLIER

Fransa’nın Montpellier kentinde DKTM Eş Başkanlarının da aralarında olduğu bir heyet, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliğine dikkat çekmek için La Gazette, Le Marseillez ve France Blues Radio isimli basın kuruluşlarını ziyaret ederek, dosya verdi ve duruma ilişkin bilgilendirme yaptı.

RENNES

Fransa’nın Rennes kentinde de Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için Kürdistanlılar ve dostları alanlardaydı.

Rennes kent merkezindeki Colombia meydanında akşam saatlerinde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Rebuplique Meydanına kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlığı ve güvenliğine dikkat çeken Fransızca pankart taşıyan kitle, bildiri de dağıttı.

Sık sık “Biji Serok Apo”, “Be Serok jiyan na be” sloganlarının atıldığı yürüyüşten sonra da bir miting düzenlendi. Saygı duruşu ile başlayan mitingde yapılan konuşmalarda, Öcalan'ın sağlığından ve güvenliğinden ciddi bir endişe duyulduğu dile getirildi.

“Önderliğimizden haber alıncaya kadar eylemlerimiz devam edecek” mesajı da verilen eylemde Reqa'da Kürt kadının yaratmış olduğu devrim selamlandı.

Yarın Rennes kentine gelecek olan Öcalan Kütüphanesi Otobüsü içinde Batı Fransa'da yaşayan tüm Kürdistanlıları otobüsü karşılaması için de çağrı yapıldı.

GRAZ

Avusturya’nın Graz kentinde de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için yapılan 3 günlük çadır eylemi bugün düzenlenen mitingle sona erdi.

Graz’da Öcalan’ın sağlık ve güvenliğine dikkat çekmek amacıyla Pazartesi gününden itibaren 8 gün boyunca otobüs ve tanwaylardaki dijital ekranlarda ve kentin merkezindeki büyük ekranda “Öcalan’a özgürlük” konulu görüntüler yayınlanacak.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için bir yürüyüş düzenlendi.

Opera binası önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, buradan Türk konsolosluğuna yürüdü. Öcalan’a özgürlük sloganlarının atıldığı yürüyüşte bildiriler de dağıtıldı.

Türk konsolosluğu önünde ise “Katil Erdoğan” sloganları atıldı.

Konsolosluk önünde yapılan konuşmalarda ise Öcalan’ın sağlık ve güvenliğinin Kürt halkının sağlığı ve güvenliği olduğu dile getirildi. Öcalan’dan haber alıncaya kadar da eylemlerin devam edeceği belirtildi.