Maraş ve Mersin'de tutsaklara işkence

Maraş ve Tarsus'taki tutuklular, salgına dair gerekli önlem ve tedbirin alınmadığını belirtti. Maraş Cezaevi'nde kalan Burhan Erol, gardiyanların işkencesine maruz kaldıklarını söyledi.

Maraş Türkoğlu 1 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan Burhan Erol ve Mersin Tarsus 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan kalp hastası Hadi Elçiçek (51) haftalık telefon görüşmesinde cezaevinde tabi tutuldukları hak ihlallerini aileleriyle paylaştı.

Cezaevinde sistematik baskılara maruz kaldıklarını aktaran Erol, cezaevine geldikleri ilk günden beri kötü muameleye tabi tutulduklarını ve koronavirüs (Covid-19) salgınına rağmen hak ihlallerinin tavan yaptığını dile getirdi. Gardiyanların işkencesine maruz kaldıklarını belirten Erol, cezaevi idaresinin salgına ilişkin kendilerine maske, eldiven, hijyen ve dezenfektan malzemesi verdiğini söyledi.

Erol'un babası Murat Erol, tutsaklara yönelik baskı ve kötü muameleye dair cezaevi idaresini aradığını ve kendisine; "Böyle bir şey yok" denildiğini belirtti. Erol, cezaevi idaresinin salgına dair gereken önlem ve tedbirin alınmasını, tutuklulara dönük kötü muamelenin son bulmasını istedi.

Mersin Tarsus 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan kalp hastası Hadi Elçiçek de oğlu Serkan Elçiçek'e maruz kaldıkları hak ihlallerini aktardı. Elçiçek, salgına dair hiçbir tedbir ve önlemin alınmadığını, kendilerine eldiven ile maske verilmediğini söyledi. Elçiçek, gardiyanların hijyen kurallarına uymadığını, halen kendilerine sıcak su verilmediğini ve az miktarda yemek verildiğini belirtti.