Zeyneb Murad ve Ahmet Karamus yeniden KNK Eşbaşkanlığı’na seçildi

Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) 21’nci Kongresinin sonunda yapılan seçim sonucu Zeyneb Murat ve Ahmet Karamus yeniden eşbaşkanlığa seçildi. Eşbaşkanlar, Kürt halkının çıkarları için çalışacakları sözünü verdi.

Hollanda’nın Den Haag kentinde Cuma günü başlayan Kurdistan Ulusal Kongresi’nin (KNK) 21’nci kongresi devam ediyor. 

52 siyasi parti, kurum ve kuruluş, 20 gözlemci parti temsilcisinden oluşan toplam 350 delegenin hazır olduğu kongre yoğun tartışma, öneri ve eleştirilere sahne oldu.

KNK çalışmalarının Kurdistan’a taşınması başta olmak üzere birçok kararın alındığı kongrede, KNK Eşbaşkanlığı için seçim yapıldı. 

350 delegenin hazır bulunduğu seçimde, tüm delegelerin oyunu alan Zeyneb Murad ve Ahmet Karamus, ikinci dönem için yeniden KNK eşbaşkanlığına seçildi. 

KARAMUS: HEDEFİMİZ KURDİSTAN’IN BİRLİĞİ 

Yapılan seçimin ardından delegelere hitaben bir konuşma yapan Ahmet Karamus, 2019 yılında seçildikleri günden beri üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmek için çaba içerisinde olduklarını belirterek, “Günümüzde de halkımızın içerisinde geçtiği süreç kritiktir. Her ne kadar çaba içerisinde olsak, çalışmalar yürütsek de cevap verme noktasında eksik kalacağız” dedi. 

Karamus, Kongre delegelerini huzurunda çalışma sözünü verdiklerini yineleyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dört parça Kurdistan ve diaspora Kürtleri huzurunda çalışma sözünü veriyoruz. İşgale karşı demokrasi, özgürlük ve barış için önümüzdeki iki yıl boyunca bütün çabamız ve irademizle çalışacağımıza şehitlerimizin kanı üzerine söz veriyoruz. İrademizle bu çalışmanın üstesinden geleceğiz. En büyük çabamız ulusal birlik ve Kurdistan’ı savunan bir strateji etrafında buluşmak olacaktır.” 

ZEYNEB MURAD: OMZUMUZDA BÜYÜK YÜK VAR

Diğer Eşbaşkan Zeyneb Murad ise, böylesi kutsal bir göreve yeniden seçildikleri için delegelere teşekkür ederek başladığı konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “Omzumuza büyük bir yük bindi, bunun bilincindeyim. Gerek halkımızın içerisinde bulunduğu durum ve gerek ise yaşadığımız süreç zor ama biz  sivil toplum örgütleri ve dört parça Kurdistani bütün partilerle bunu aşacağımızın inancındayız.” 

KNK 21’nci kongresi yarın yapılacak konsey üyelerinin seçimi ve yeni dönem planlamasının ardından sona erecek.