Rejim M4'e yöneldi, Rusya yine Türk askerini vurdu

M4 otobanına yönelen Suriye rejimi, birçok bölgeyi kontrol etti. Rusya'nın da Türk gözlem noktasını vurduğu bildirildi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise 'Teröristleri haklı çıkarmaya yönelik her türlü girişimle kesinlikle mücadele edeceğiz' dedi.

Suriye rejim güçleri, İdlib'de Rusya ve İran'ın desteğiyle Halep-Şam otobanında (M5) denetimi sağladıktan sonra İdlib'in güneyinden geçen Halep-Lazkiye (M4) otobanına yöneldi.

Edinilen bilgilere göre rejim güçleri, İdlib'in güneyinde Şêxdamis, Hentotîn, Rekayê, Til Nar, Kefersuxê, Şêx Mistefa ve Neqîr bölgelerinde kontrolü sağladı.

TÜRK ORDUSU YENİ NOKTALAR KURDU

Türk ordusu ise İdlib’in güneyindeki Kensefra, Barûdê ve Besamis bölgelerinde 4 yeni askeri nokta kurdu. Ayrıca yaklaşık 50 araçtan oluşan bir Türk askeri konvoyu da Caber Zaviye bölgesine geçti.

BÖLGEYE YÖNELİK BOMBARDIMAN SÜRÜYOR

Rusya’ya ait savaş uçakları ise dün gece, Şîr Maxar başta olmak üzere Ehsem, Barê, Fetîra, Kewkebê, Meher, Kefernubul, Biseqla ve Meret Hermê bölgelerine hava saldırıları düzenledi.

SOHR: 5 TÜRK ASKER ÖLDÜ

Öte yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Rusya'ya ait savaş uçakları tarafından Kansafta bölgesinde gerçekleştirilen bombardımanda 5 Türk askerinin öldüğünü duyurdu.

TÜRK ORDUSU REJİM NOKTALARINI VURUYOR

İşgalci Türk ordusu ve çetelerin ise bombardımanın ardından Neyreb’de Suriye rejim güçlerinin bulunduğu askeri noktaları topçu atışlarıyla hedef almaya başladığı öğrenildi.

RUSYA: TÜRKİYE İLE YENİ BİR GÖRÜŞME HAZIRLIĞI VAR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise yaptığı açıklamada Rusya ve Türkiye’nin İdlib’le ilgili yeni bir dizi görüşme hazırlığında olduğunu ifade ederek, "İdlib’deki teröristlere saldırılmasının beklenmedik hiçbir tarafı olmadığını" söyledi.

LAVROV: KİMSE TERÖRİSTLERİ VURMAYACAĞIZ DİYE SÖZ VERMEDİ

Lavrov, “Rusya ve Türkiye liderleri arasında varılan anlaşmalarda kimse, teröristlerin harekete geçmesi durumunda karşı saldırı yapılmayacağı konusunda söz vermedi. Bu nedenle burada beklenmedik bir şey yok. Sahada görev yapan Türk askerlerinin de bunu pekâlâ gördüğünden ve anladığından eminim” dedi.

LAVROV: KESİNLİKLE MÜCADALE EDECEĞİZ

Lavrov, konuşmasının devamında çetelerin "Türkiye’nin gözlem noktalarının bulunduğu bölgelerden Suriye ve kendilerine saldırdığını da kaydederek, “Teröristleri haklı çıkarmaya yönelik her türlü girişimle kesinlikle mücadele edeceğiz” dedi.

RUSYA'DAN GÖRÜNTÜLÜ MESAJ: HAVADAN İZLİYOR

Bu arada Russia Todays, Türk ordusunun İdlib'e askeri sevkıyat yaptığı sırada Rus keşif uçakları tarafından havadan çekilen görüntülerini yayınlaması ise dikkat çekti.