Hindistanlı kız çocuğu yaralı babasını bisikletle 1200 km taşıdı

Hindistan’da milyonlarca göçmen işçi gibi salgın nedeniyle büyük kentleri terk ederek köye dönmek zorunda kalan bir kız çocuğu, yaralı babasını 1.200 kilometre bisikletle taşıdı.

Koronavirüs salgını nedeniyle, milyonlarca göçmen işçi kendi olanakları ile büyük kentlerden köylerine dönmek zorunda kaldı.

15 yaşındaki kız çocuğu Jyoti Kumari, hem yerel medya hem de ulusal bisiklet ekibi tarafından, bu dramatik koşullarda keşfedildi.

Kız çocuğunun babası, evde kalma kurallarıyla birlikte ekonomik olarak tamamen çökerken, aynı zamanda yaralıydı.

Kızı Jyoto Kumari, Yeni Delhi yakınındaki Gurugram’dan Bihar eyaletindeki köyüne kadar babasını bisikletle taşımak zorunda kaldı. 1.200 kilometrelik bu zorlu yolculuk yedi gün sürdü. Bisikleti de ellerinde kalan son parayla ikinci elden almıştı.

Bu dramatik öykü Hindistan Bisikletçilik Federasyonu’nun dikkatini de çekti. Federasyon, Jyoti’den ulusal ekibe katılmak için testten geçmeyi önerdi.

Federasyon Başkanı Onkar Singh, “Bu dayanıklılık düzeyi ile onda bir şeyler olduğunu düşünüyorum” dedi.

Singh, “Tek istediği şeyin eğitimini sürdürmek olduğunu söyledi. Ona akademilerimizde eğitim masrafını da üstleneceğimizi söyledik” diye ekledi.

Federasyona göre kız çocuğu evde kalma kuralları kalktığında Yeni Delhi’ye geri dönecek ve yarışmalara uygun olup olmadığının belirlenmesi için testten geçecek.