İntikâm birimlerinden 5 kentte eylem

İntikâm birimleri, AKP-MHP faşistlerine karşı 5 kentte eylem düzenledi, KCK'nin hamlesini selamladı.

İntikâm birimleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kürt Özgürlük Mücadelesi'nin başlatmış olduğu 'Tecride, faşizme, işgale son; özgürlüğü sağlama zamanı' hamlesini faşizm yenilgiye uğratılana dek her alanda yürüteceğiz. Halkımızın fedaisi olacağız. Halkımızın düşmanlarından intikâm alırcasına, hem yurtseverlik bilinci ve iradesiyle hem de halkımızın özgürlüğü için her sokağı, meydanı faşizme dar edecek, düşmana ait ne varsa yakıp yıkacağız. Faşist Türk devletine misliyle karşılık vereceğiz" denildi.

5 KENTTE FAŞİSTLERE DARBE

Açıklamada, 5 kentte düzenlenen eylemlere ilişkin şu bilgiler verildi:

"İstanbul  Şehit Helmet ve Şehit Arin Mirkan intikâm birimleri tarafından 17 Eylül'de İstanbul Silivri'de düşmanla işbirlik içerisinde olan nakliye firması ve önündeki kendisine ait 2 tır yakılarak imha edildi.

17 Eylül'de İstanbul Ataşehir'de düşman polisleri ile ortak çalışan hurda deposu yakılarak imha edildi.
Batman'da Şehit Baran Dersim İntikâm Birimi tarafından 16 Eylül'de Aydınlıkevler'de faşist işbirlikçilere ait iki araç yakılarak imha edildi.

17 Eylül'de Batman Bağlar Mahallesi'nde elektrik idaresine ait kapalı kasa yarı kamyonet araç yakılarak imha edildi.

17 Eylül'de Batman Bayındır Mahallesi'nde uyuşturucu ve fuhuş yaptıran bir kişi cezalandırıldı.
Van'da Şehit Sema Koçer İntikâm Birimi tarafından 17 Eylül'de Van İpekyolu Karşıyaka'da uyuşturucu içici ve satıcıları cezalandırıldı.

18 Eylül'de Van Edremit merkezde GSM şirketlerine ait baz istasyonu yakılarak imha edildi.

18 Eylül'de Van Tuşba tren istasyonunda sabotaj yapılarak tren seferi geçici olarak durduruldu.
Bitlis'te Şehit Seyit Garzan İntikâm Birimi tarafından 16 Eylül'de Norşin yolu üzerinde koruculara ait bir Doblo araç sabotaj yapılarak yakıldı.

Ağrı'da 17 Eylül'de Şehit Nuda Karker İntikâm Birimi tarafından Fevzi Çakmak Mahallesi'nde işbirlikçilere ait market ateşe verildi."