YPG Basın Merkezi: İşgalci Türk ordusu 67 kez Rojava’ya saldırdı

YPG Basın Merkezi, Türk ordusunun Rojava’ya saldırıları ve Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nin Nisan ayı bilançosunu açıkladı. Türk devletinin 67 kez saldırdığını kaydeden YPG Basın Merkezi, Rakka hamlesi hakkında da bilgi verdi.

YPG Basın Merkezi sitesinde yayınladığı açıklamada işgalci Türk ordusunun Rojava ve Kuzey Suriye’ye 35’i top ve tank, 24’ü çeşitli ağır silahlar, 7’si roket ve biri de uçakla olmak üzere toplam 67 kez saldırdığını kaydetti.

YPG Basın Merkezi açıklamasının tamamı şöyle: “2017 Nisan ayı içerisinde işgalci Türk ordusu Rojava ve Kuzey Suriye’ye 67 kez saldırı gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen saldırıların 35’i top ve tank saldırısı, 24’ü çeşitli ağır silahlar, 7’si roket ve biri de uçak saldırısıdır.

25 Nisan günü saat 02.00’de Qereçox’da bulunan YPG Genel Komutanlığı Türk devleti savaş uçakları tarafından bombalanmıştır. Bu alanda basın, matbaa, Denge Rojava Radyosu ve askeri kurumlar bulunmaktadır. Bu saldırı sonucu aralarında üç basın merkezi muhabirinin de bulunduğu 29 YPG/YPJ savaşçısı şehit düşmüş ve 18 savaşçı da yaralanmıştır.

Bu ihlal ve saldırılara karşı YPG ve YPJ savaşçıları meşru savunma çerçevesinde işgalci Türk ordusuna 16 defa karşılık vermiştir. Sonuç olarak sınır hattında 3 defa kısa süreli çatışma çıkmıştır. Ayrıca 2 keşif uçağı, 3 tank, 2 panzer, 1 radar yüklü araç ve 6 Türk işgal ordusu mevziisi imha edilmiştir.

2017 Nisan ayında YPG ve YPJ savaşçıları, Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde QSD içerisinde öncülüğünü devam ettirmiş ve Rakka operasyonun 4. Aşaması’nda yer almıştır. Bu çerçevede, Rakka’nın kuzeyi ve kuzeydoğusunda (Celab Vadisi kuzeyi) Hezime Kasabası, Mezera Tişrin ve onlarca köyün yer aldığı 800 kilometrekarelik alan DAİŞ çetelerinden özgürleştirilmiştir. Bu hamlede on binlerce Rakka ve Tabqalı sivil kurtarılmış ve güvenli bölgelere yerleştirilmiştir. Fırat’ın Gazabı Hamlesi şu anda tüm şiddetiyle Tabqa’da devam etmektedir. Kentin yüzde 95’i çetelerden temizlenmiş, kuşatılan onlarca DAİŞ çetesi öldürülmüştür.”