‘YPG savaşçısı’ olarak lanse edilen sivillerin kimliği netleşti

Türk devletinin “YPG savaşçısı” olarak lanse ettiği dediği sivillerin bilgilerini ANHA yayınladı.

İşgalci Türk devletinin Eylül ayı başlarında YPG savaşçısı oldukları iddiasıyla kaçırdığı 9 kişinin, Mabata ilçesine bağlı Omera köyü sakinleri olduğu açığa çıktı.

İşgalci Türk devleti, Eylül ayı başında Efrîn’de 9 YPG savaşçısını yakaladıklarını ve Türkiye’ye götürdüklerini açıklamıştı. Türk ordusunun bu duyurusu, özel savaş kurumu haline getirilen medya tarafından son dakika gelişmesi olarak verildi ve kaçırılan kişilerin fotoğrafları servis edildi.

YPG Komutanlığı da olayın duyurulmasının ardından yaptığı açıklamada, kaçırılan kişilerin sivil olduğunu ve güçleri ile hiçbir ilişkilerinin olmadığını açıklamıştı.

Türk devletinin büyük bir “başarı” olarak servis ettiği haberlerdeki kişilerin kimlik bilgileri ANHA tarafından netleştirildi. Kaçırılan 9 kişinin Efrîn’in Mabata ilçesine bağlı Omera köyü sakinleri olduğu ortaya çıktı. Söz konusu kişiler, Türk devleti ve bağlı çete gruplarının Efrîn işgalinin ardından da köylerinde kaldığı ve hiçbir siyasi yapı ya da askeri güç ile ilişkilerinin olmadığı netleşti.

Kaçırılan sivillerin isimleri ise şöyle:

Fîras Fayîq Kelkawî

Hemûdê Xelosî Cafer

Îbiş Mihemed Miho

Mesûd Mecîd Kelkawî

Cengîz Mustefa Nesan

Ehmed Mihemed Îbiş

Reşîd Sebrî Meho

Idrîs Mustefa Nesan

Hisên Ehmed Kelkawî.