YPG savaşçısı Bakur Efrîn için Halep’te kitlesel tören

Halep Şehit Aileleri Meclisi, 22 Ocak’ta şehit düşen YPG savaşçısı Bakur Efrîn (Emîn Hesen Ebdo) için kitlesel bir cenaze töreni düzenledi.

YPG savaşçısı Bakur Efrîn, 22 Ocak’ta Tebqa’da şehit düşmüştü. Şehit Xalid Fecer Hastanesi önünde toplanan halk, cenazeyi teslim aldıktan sonra Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê Mahalleleri Direnişi Şehitleri Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlikte düzenlenen cenaze töreninde konuşan YPG komutanlarından Hemze Heleb, “Şehit Bakur Efrîn 1990’dan itibaren yurtsever bir aile içinde Önder Abdullah Öcalan ve Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin fikir ve felsefesiyle büyüdü. 19 Temmuz Devrimi’nin başlangıcında YPG saflarına katıldı” dedi.

Hemze Heleb, “Önder Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplo olmak üzere halklara yönelik komplo ve planları boşa çıkarmak için mücadelemizi büyüteceğiz” diye ekledi.

Şehit Aileleri adına konuşan Emîne Beyrem ise, “Şubat ayı Kürt halkı için kara bir aydır. Çünkü 15 Şubat’ta Önder Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplo gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

Şehidin akrabası olan YPG savaşçısı Tolhildan Bîrhat, şehit Bakur’un ailesinin devrimin kazanımlarını koruma ve şehitlerin hedeflerini gerçekleştirme sözünü yineledi.

Şehit Bakur Efrîn annelerin zılgıtları ve “Şehit Namirin” sloganları arasında son yolculuğuna uğurlandı.