YPG savaşçısı Çiya Kurd, son yolculuğuna uğurlandı

11 Ocak’ta geçirdiği kalp krizi sonucunda şehit düşen YPG savaşçısı Çiya Kurd, Şehba’da binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Efrînli ve Şehbalı yüzlerce kişi, 11 Ocak’ta geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düşen YPG savaşçısı Serbest Omer’i (Çiya Kurd) törenle son yolculuğuna uğurladı.

Kurd’un cenazesini Avrîn hastanesinden alan kitle, araç konvoyu ile Ehres ilçesindeki şehitliğe getirdi.

Şehitlikteki törende bir konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Ednan Şêx Mihemed, Şehit Çiya’nın ailesine başsağlığı diledi ve Kürt halkının, Öcalan’ın özgürlüğü ve Efrîn’in kurtuluşu sağlanana kadar mücadeleyi yükselteceğini söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kardeşiyle görüşmesinin tecridin kalktığı anlamına gelmediğine dikkat çeken Mihemed, “Herkes, Öcalan’ın özgürlüğü için başkaldırmalı” dedi.

Şehba Kanton Meclisi’nin Arap temsilcilerinden Zekiya Abdulmin de işgalci Türk devletinin tehditlerine karşılık Kuzey ve Doğu Suriye halklarının birliğini güçlendirdiğini söyledi. Zekiya, sonuna kadar şehitlerin izinde olacaklarının sözünü de yineledi.

TEV-DEM Şehba Meclisi adına konuşan Esmehan Hesen ise Efrîn halkının ortaya koyduğu Çağın Direnişi’yle tüm dünyaya direnişçi bir halk olduğunu gösterdiğini ve Efrîn işgalcilerden kurtulana dek direneceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Şehit Çiya’ya ait şehadet belgesi, okundu ve ailesine teslim edildi.

Şehidin kardeşi Mihemed Omer de Efrîn’in kurtuluşu için kardeşinin silahını kaldırmaya hazır olduğunu, topraklarını işgalcilere bırakmayacaklarını söyledi. Omer, Leyla Güven ve arkadaşlarının direnişini de selamladı.

Törenin sonunda Şehit Çiya Kurd “Şehîd Namirin” sloganları eşliğinde toprağa verildi.