YPG’nin Britanyalı savaşçısı Oliver Hall hayatını kaybetti

YPG Basın Merkezi, Britanyanlı Enternasyonalist savaşçı Oliver Hall’ın (Canşêr Zagros) 25 Kasım günü Rakka’da hayatını kaybettiğini bildirdi.

YPG, Oliver Halla’ın mayın temizleme çalışmaları esnasında meydana gelen bir patlamada hayatını kaybettiğini belirtti.

YPG’nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

Rakka’nın özgürleştirilmesi hamlesinin sona ermesinden bu yana şehirde başlatılan temizlik çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir. DAIŞ tarafından başkent kabul edilen şehrin hemen her tarafına yüzlerce mayın ve patlayıcı tuzaklar yerleştirilmiş bulunmakta, bu nedenle temizlik işlemleri büyük bir dikkat ve titiz bir çalışmayla yürütülmektedir.

Şehir sakinlerinin güvenli bir şekilde geri dönüşlerini sağlamak için operasyon sonrasında da savaşçılarımızın büyük emek ve fedakarlığı söz konusu olmaktadır. 25 Kasım 2017 tarihinde, mayın temizleme çalışmalarında yer alan Canşêr Zagros (Oliver Hall) arkadaşımız bir mayının infilak etmesi sonucu şehadete ulaşmıştır.

Canşêr Zagros arkadaşımız Rakka operasyonu sürecinde İngiltere’den özgürlük saflarına katılım sağlamış, operasyon süreci boyunca aktif biçimde çalışmalarda yer almıştır. Rakka operasyonu sürecinde şehadete ulaşan pek çok Enternasyonalist yoldaşı gibi aylar boyunca görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalışmış, büyük bir emek ve fedakarlığın sahibi olmuştur.

YPG ve YPJ olarak Canşêr arkadaşımız şahsında tüm Enternasyonalist devrim şehitlerini minnetle anıyor, anılarına bağlı kalacağımızın sözünü veriyoruz. Şehidimizin ailesine başsağlığı diliyoruz.

Şehidimizin kimlik bilgileri şöyle:

Adı Soyadı: Oliver Hall
Kod Adı: Canşêr Zagros
Ana Adı: Jane
Baba Adı: Colin
Doğum Tarihi ve Yeri: Gosport, İngiltere – 28.10.1993
Şehadet Tarihi ve Yeri: Rakka – 25 Kasım 2017