YPG, Efrîn’de şehit düşen bir savaşçının kimliğini açıkladı

YPG Basın Merkezi işgalci Türk ordusunun Efrin Bölgesi’ne yönelik top atışlarıyla düzenlediği saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Çayan Batman isimli savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

YPG Basın Merkezi yaptığı açıklamada Türk ordusu ve çetelerinin Maranez Köyü’ne bir süre önce düzenlediği saldırıda 2 savaşçının şehit olduğunu bir savaşçının da yaralandığını belirtti. Saldırılarda yaralanan Çayan adındaki YPG savaşçısı tedavi altına alındığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehadete ulaştığı açıklandı.

YPG Basın Merkezi’nin açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk ordusu ve Türk ordusu komutası altında hareket eden çetelerin Efrin ve Şehba kantonlarına yönelik saldırı ve hak ihlalleri devam ediyor. Türk ordusunun rastgele düzenlediği saldırılarda her iki kanton halkı doğrudan hedef alınıyor ve büyük zararlar görüyor. Türk ordusunun provokasyonları Maranez bölgesinde artmış durumda.

Son olarak 15 Ağustos 2017’de Türk ordusunun Maranez Köyü’nü ve çevresini toplar ve ağır silahlarla sert bir şekilde hedef alması sonucu iki yoldaşımız şehit düşmüş ve yaralanmıştı. Hastanede tedavi edilen Çayan yoldaşımız tüm girişimlere rağmen kurtarılamayarak 16 Ağustos Günü şehadete ulaşmıştır.

YPG ve YPJ olarak başta şehit ailesi olmak üzere tüm Rojava halklarına başsağlığı diliyoruz. Şehitlerin izinden gitmek, onların mücadelesini devam ettirmenin en güçlü yöntemlerindendir. Bu temelde bir kez daha her koşul altında halkımızın geleceğini korumak adına işgalciliğin ve terörün elinin bu topraklara uzanmasına izin vermeyeceğimize dair söz veriyoruz."

Şehidin kimlik bilgileri şöyle:

NASNAME-SEHIDA

Kod Adı: Çayan Batman

Adı ve Soyadı: Ercan Aytekin

Anne Adı: Fikriye

Baba Adı: Musa

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn / 16 Ağustos 2017