YPG'den işgalci Türk ordusu ve çetelerinin saldırı bilançosu

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin Kuzey Suriye’ye yönelik saldırı bilançosunu açıklayan YPG Basın Merkezi çatışmalarda 4 çetenin öldürüldüğünü, bir çetenin de yaralandığı bilgisini verdi.

YPG Basın Merkezi, son 7 gün içerisinde işgalci Türk ordusu ve çetelerinin Kuzey Suriye’ye yönelik saldırı bilançosunu açıkladı.

YPG Basın Merkezi açıklaması şöyle: “1 Ocak tarihi saat 24:00’da işgalci Türk ordusuna bağlı çeteler, Efrîn Kantonu’nun Bircikê Silêman, Qitmê, Kefer Cennê, Baflon, Girê Birîndar, Girê Banî, Girê Baz, Girê Bedirxan, Girê Baxtiyar, Vîla Qadî, Merenaz, Eyn Deqnê, Girê Şehît Şîlan, Girê Bager ve Girê Başûr alanlarına ağır silahlar ve havan toplarıyla saldırı düzenlemişlerdir. Güçlerimizin karşılık vermesi üzerine Şehît Şîlan alanında bir çete öldürülmüş, Dêwa ve Îska köyü civarında bir çete öldürülmüş ve bir çete de yaralanmıştır.

2 Ocak günü işgalci Türk ordusuna bağlı çete grupları Efrîn Kantonu’nun Basûfanê, Girê Bager, Baflon ve Qestelê alanlarına keskin nişancı silahları ve ağır silahlarla saldırı düzenlemişlerdir.

3 Ocak günü işgalci Türk ordusu ve çeteleri Azaz tarafından keskin nişancı tüfekleri ve ağır silahlarla Basûfanê, Girê Bager, Baflon ve Qestelê’ye saldırı girişiminde bulunmuşlardır. Güçlerimizin saldırılara verdiği karşılıkta, Azaz tarafından bir çete ve Basufane’de de bir çete öldürülmüştür. Bununla eşzamanlı olarak işgalci Türk ordusu havan toplarıyla Kobanê Kantonu’na bağlı Zormixar köyüne saldırı düzenlemişlerdir.

4 Ocak günü işgalci Türk ordusu ağır silahlar ve havan toplarıyla Efrîn Kantonu’na bağlı Girê Baz, Girê Bager, Girê Qestelê ve Basûfanê alanlarına saldırı düzenlemişlerdir. Güçlerimiz saldırıya aynı anda karşılık vermiş fakat düşmanın kayıp sayısı hakkında net bilgiler elde edilememiştir. Bu saldırıda bir yoldaşımız şehit olmuştur.

5 Ocak günü işgalci Türk ordusu Efrîn Kantonu’na bağlı Eyn Deqnê, Girê Başûr, Girê Barîn, Girê Batman ve Girê Botan alanlarına ağır silahlarla saldırı düzenlemişlerdir. Güçlerimiz saldırıya aynı anda karşılık vermiştir.

6 Ocak günü çete gruplarına ait bomba yüklü bir drone, YPG-YPJ mevzilerini hedef almak isterken düşürülmüştür.

7 Ocak günü işgalci Türk ordusu ağır silahlar ve havan toplarıyla Efrîn Kantonu’na bağlı Vîla Qadî, Merenaz ve Basûfanê alanlarına saldırı düzenlemiştir.”