YPG: Biri uzman çavuş üç Türk askeri öldürüldü

YPG Basın Merkezi, Çarşamba ve Perşembe sabahı düzenlenen eylemlerde Türk ordusuna mensup biri uzman çavuş, üç askerin öldürüldüğünü bildirdi. Efrîn’de ise çetelerin çaldıkları eşyaların paylaşımı üzerinden birbiriyle çatıştıkları bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, “YPG savaşçılarının Efrin kent merkezinde işgalci Türk devleti çetelerine karşı eylemleri devam etmektedir” dedi.

Açıklamada, “Çeteler kent merkezinde çeteler arasındaki karmaşa sürmekte ve kentte güvenli bir atmosfer de bulunmamaktadır” diye belirtildi.

Çarşamba günü Cindires-Efrin yolu üzerinde gerçekleştirilen eylemde biri uzman çavuş, 2 Türk askerinin öldürüldüğü belirten YPG, “7 askerin de yaralandığı tespit edilmiştir” dedi.

YPG, “Ayrıca bu sabah da güçlerimizin Efrin kent merkezinde gerçekleştirdiği başka bir eylemde de bir Türk askeri öldürülmüş, bir asker de yaralanmıştır” diye ekledi.

ÇETELER ARASINDA “HIRSIZLIK” ÇATIŞMASI

Efrîn kent merkezindeki duruma ilişkin de bilgi veren YPG, çetelerin çaldıkları eşyalar üzerinden birbirleriyle çatıştığını belirtti.

Açıklamada şu detaylar verildi: “Diğer yandan kent merkezinde çeteler arasında halka ait malların hırsızlığı konusunda çatışmalar da devam etmektedir. Ehrar El Şerqiye ve Ehrar El Şam çeteleri arasında jeneratör ve kent fırını malzemeleri üzerine çatışma çıkmıştır. Kent fırını hala hizmet dışıdır.”

TÜRK DEVLETİNİN ‘AFRÎN MECLİSİ’ İPTAL!

Ayrıca Türk istihbaratı tarafından kurulan yerel meclise de dikkat çekilen açıklamada, “Antep meclisi ve iki gün önce Efrin’de bulunan ENKS’den Fuad Eliko’nun çeteleri arasındaki anlaşmazlık nedeniyle iptal edilmiştir” dedi.

Açıklamada ayrıca şu detaylar yer aldı: “Şehba bölgesinde de Türk devleti ve çetelerinin Til Rifat’a ve çevre köylerine saldırması amacıyla yüzlerce çete; 4 tank ve panzerlerle, Ebu Yahya Qerendel ‘Moro’ ve Ebu Bekir El Esli adlı çeteler komutasında ve Türk komutanlarla birlikte bölgede toplanmıştır. Ayrıca Türk ordusu keşif uçakları bölgede dolaşmaktadır. Bu hareketlilik Türk devletinin özel savaş merkezlerinde yayınlanan yalan haberlerin ardından gelişmiştir.”