YPG Basın Merkezi: Welat’ın hayallerini gerçekleştireceğiz

Türk ordusunun Efrîn’e yönelik düzenlediği işgal saldırılarında şehit düşen YPG Basın Merkezi üyesi Tolhildan Welat’a ilişkin yaptığı açıklamada, “Yoldaşımızın izinde yürüyerek amaç ve hayallerini gerçekleştireceğimizin sözünü yineliyoruz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi dün Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Qestel Cindo tepesine yönelik işgalci Türk ordusunun hava saldırısında şehit düşen üyeleri Tolhildan Welat’a ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Tolhildan Welat’ın yüzyılın devrim direnişinde Türk ordusu ve çetelerine karşı yürütülen mücadeleyi takip edip kamuoyuyla paylaşmak isterken Türk savaş uçaklarının saldırısı sonucunda şehit düştüğünü kaydeden YPG Basın Merkezi, “Efrîn Kantonuna bağlı Bilbilê ilçesinde doğan Tolhildan Welat, yurtsever bir ailede büyüdü. Çocukluğundan devrime katılana kadar da her zaman yurtseverlik duygusu ve sorumluluğuyla hareket etmiş, yaşamının her anını bu şekilde geçirmiştir. Genç yaşında büyük bir görev üstlenerek QSD direnişinin fotoğraf ve görüntülerini kaydederek tarihe mal etti. Yaklaşık bir yıla yakın bu ruh ile savaş cephelerinde gezdi ve izini bıraktı” dedi.

YPG Basın Merkezi, Tolhildan Welat’ın ailesine ve tüm Kürt halkına başsağlığı dileğinde bulundu.