YPG: 6 sivil, 3 savaşçı şehit düştü, 13 sivil de yaralandı

YPG Efrîn Komutanlığı, işgalci Türk ordusunun saldırılarında 6 sivilin ve 3 savaşçının şehit düştüğünü, 13 sivilin de yaralandığını açıkladı.

YPG Efrîn Kantonu Komutanlığı işgalci Türk ordusunun bugünkü Efrîn saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada 3’ü ağır olmak üzere 13 sivilin yaralandığını, 6 sivilin şehit düştüğünü belirten YPG, 1 YPG savaşçısı ile 2 YPJ savaşçısının da bu saldırılarda şehit düştüğünü, duyurdu.

Türk devletinin alanı boşaltmak için bilerek sivilleri hedef aldığına dikkat çeken YPG, sınırdan geçmek isteyen Türk ordusu ve bağlı çetelerinin sert karşılık verilmesi sonucu geri kaçmak zorunda kaldığının da altını çizdi.

YPG’nin Türk ordusunun bugünkü Efrîn işgal saldırılarına ilişkin açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk ordusu bugün saat 16.00’da 72 uçakla başta sivil alanlar olmak üzere YPG-YPJ savaşçılarına ait yerlerinde içinde bulunduğu 100 noktaya saldırı gerçekleştirdi. 72 uçağın dahil olduğu hava saldırısında çoğunluğu sivil yerleşim yeri olan Efrîn’in ilçe ve köyleri hedef alındı. Aynı zamanda Efrîn şehir merkezi, Rubar göçmen kampı ile sivil kurumlar da uçaklar tarafından saldırıya uğramıştır.

Halen devam eden saldırılarda 6 sivil şehit düşerken, 13 sivil de yaralandı. Yaralı sivillerden 3’ünün durumu ağırdır. Aynı zamanda 1 YPG savaşçısı ile 2 YPJ savaşçısı da şehit düşmüştür. Uçak saldırıyla eş zamanlı olarak Türk ordusu ve çeteleri Bılbıle ilçesinin Kurdo ve Baliya köylerinden sınırı geçmeye çalışmıştır. Bu işgal girişimine cevap veren YPG-YPJ savaşçıları saldırıyı geri püskürtmüştür.

İşgalci Türk ordusu ile kendisine bağlı çetelerin sınırı geçerek işgal girişimleri YPG-YPJ savaşçıları tarafından sert karşılık bulmuş ve geri püskürtülmüştür. İşgalci Türk ordusu sivilleri korkutarak alandan çıkmaya zorlamaktadır. Bu şekilde de Efrîn’i işgal etmeyi hedeflemektedirler. İşgalci Türk ordusunun Türk ordusunun direkt sivilleri hedef alan saldırıları bir kez daha işgalci yüzlerini açığa çıkarmıştır. Türk ordusu sivilleri hedef alarak, alanı boşaltmaya ve Efrîn kantonunu işgal etmeye çalışmaktadır.

Biz çok iyi biliyoruz ki, uluslararası güçlerin ve başta da Rusya’nın ki; kendi askerleri de Efrîn’de bulunuyor, böyle bir saldırı mümkün değildi. Bundan dolayı bu saldırıları yapan Türk devleti kadar, Rusya devleti de gelişecek bir katliamdan sorumlu olacaktır.

Biz yurtsever Efrîn halkını savunan Halk Savunma Birlikleri Komutanlığı olarak, Efrîn halkı ve Kuzey Suriye halklarına diyor ki; Türk devletinin saldırı ve oyunları bizi yenemez! Şu ana kadar herkesin gördüğü gibi Efrîn halkı yerini bırakmıyor, direniyor ve direnecektir. Bütün hazırlıklarımızı uzun süre Efrîn’i savunma üzerine kurmuş durumdayız ve halkımızla direnişimizi sonuna kadar sürdüreceğimizi bir kez daha yeniliyoruz. Halk Savunma Birlikleri ve Kadın Savunma Birlikleri olarak her şart altında savunma mevzilerimizde faşist Türk saldırılarına karşı vatanımızı savunuyor olacağız. Burada yurtsever halkımızı ve ilerici insanlığa seferberlik ruhuyla yönünüzü Efrîn direniş mevzilerine versinler diyoruz.”