YPG 10 günlük bilançoyu açıkladı

YPG Basın Merkezi, işgalci Türk ordusunun Rojava ve Kuzey Suriye’ye saldırılarının son 10 günlük bilançosunu açıkladı.

YPG Basın Merkezi, işgalci Türk ordusu ve bağlı çete gruplarının Rojava ve Kuzey Suriye’ye saldırıları aralıksız devam ettiğini belirtti.

Son 10 günlük saldırı ve çatışmalara ilişkin detayları açıklayan YPG, 3 çetenin öldürüldüğü, çok sayıda çete yaralandığı ve bir çetenin de sağ yakalandığını duyurdu.

YPG açıklamasına göre 10 günlük saldırı bilançosu şöyle:

“07.01.2018 tarihinde işgalci Türk ordusu askerleri ve bağlı çeteleri orta silahlar, doçka ve hava toplarıyla Efrin Kantonuna bağlı Bilbile, Basufane, Baz Tepesi, Eyn Deqne, Maranez, Bircike Sileman ve Xwede Tepesi alanlarına saldırmıştır.

08.01.2018 tarihinde işgalci Türk ordusu askerleri ve çeteleri, havan topları, B7 ve doçka silahlarıyla Efrin Kantonuna bağlı Bibile Tepesi, Basufane, Bircike Sileman, Baz Tepesi, Bani Tepesi ve Batman Tepesi’ne saldırmıştır. Ayrıca işgalci Türk ordusu keşif uçakları Bilbile bölgesinde gezmiştir.

09.01.2018 tarihinde Türk ordusu askerleri ve çeteleri, doçka ve B7 roketleriyle Efin Kantonuna bağlı Eyn Deqne, Qestele, Dilkmedaş, Bahoz Tepesi, Bozan Tepesi, Basufane, Bircike Sileman’a saldırmıştır. Güçlerimiz de aynı anda çete saldırılarına karşılık vermiş ve çatışma çıkmıştır. Çatışmada çetelere ait doçka yüklü bir araç darbelenmiştir.

10.01.2018 tarihinde işgalci Türk ordusu askerleri ve çeteleri orta silahlar, doçka, füze ve havan toplarıyla Efrin Kantonuna bağlı Bilbile Tepesi, Şiltahte, İkidam, Qestele Tepesi, Barin Tepesi, Maranez, Eyn Deqne, Bircike Sileman alanlarına saldırmıştır. Güçlerimiz de aynı anda ağır silahlarla saldırılara karşılık vermiştir. Çetelerden ölü ve yaralılara ilişkin net bilgi edinilememiştir. Ayrıca aynı gün Der Belut köyüne bağlı Delil Tepesi’nde bir işgalci Türk ordusu çetesi esir alınmıştır.

11.01.2018 tarihinde işgalci Türk ordusu askerleri ve çeteleri, doçka ve havan toplarıyla Efrin Kantonuna bağlı Eyn Deqne, Beluniye, Bircike Sileman, Baxtiyar Tepesi, Bager Tepesi ve Qestele Tepesi’ne saldırmıştır. Güçlerimiz de aynı anda çetelerin saldırılarına karşılık vermiş ve çatışmada bir çete yaralanmıştır.

12.01.2018 tarihinde Türk ordusu askerleri ve çeteleri kanas, orta silahlar, doçka ve havan toplarıyla Efrin Kantonuna bağlı Baxtiyar Tepesi, Eyn Deqne, Zare Boğazı, Dikmedaş Tepesi, Basufane, Bircike Sileman, Bani Tepesi, Bedirxan Tepesi’ne saldırmıştır. Güçlerimiz de aynı anda çete saldırılarına karşılık vermiş ve Basufane cephesinde yaşanan çatışmada bir çete öldürülmüştür. Diğer yandan işgalci Türk ordusu keşif uçaklarının hareketi de devam etmiştir.

13.01.2018 tarihinde Türk ordusu askerleri ve çeteleri havan, obüs ve doçkalarla Efirn Kantonuna bağlı Bani, Baz, Bedirxan, Baxtiyar, Bahoz, Delal, Tirej, Hemam, Meraniye, Dikmedaş tepeleri ile Basufane, Bircike Sileman, Eyn Deqne’ye ve Raco hattında da Sor Tepesi’nden Qerebaba’ya kadar olan alana saldırmıştır. Yaşanan çatışmalarda bir savaşçımız kahramanca savaşarak şehit olmuştur.

14.01.2018 tarihinde işgalci Türk ordusu ve çeteleri kanas, doçka, havan ve obüslerle Efrin Kantonuna bağlı Brusk, Dilsoz, Bani, Botan tepeleri ile Mereske, Kefer Cenne, Xedamat, Haciza Xezewi, Dİkmedaş, Eyn Deqne, Basufane, Beluniye’ye saldırmıştır. Türk ordusunun topçu saldırıları sonucu Mereske’de 10 yaşındaki bir çocuk yaralanmıştır. Yaralanan çocuk güçlerimiz tarafından saldırı alanından çıkarılarak tedavi altına alınmıştır.

15.01.2018 tarihinde Türk ordusu askerleri ve çeteleri havan, obüs, doçka ve katyuşalarla Efrin Kantonuna bağlı Başur, Bager ve Qestele tepeleri ile Dilmedaş, Beluniye, Basufane, Eyn Deqne ve Şiltahte’ye saldırmıştır. Ayrıca Azez tarafından da çetelerin top atışları gerçekleşmiştir. Güçlerimiz aynı anda saldırılara ağır silahlarla karşılık vermiştir. Çatışmalarda Başur Tepesi’nde bir ve Eyn Deqne’de bir olmak üzere 2 çete öldürülmüştür. Ayrıca Dİkmedaş ve Eyn Deqne cephesinde de işgalci Türk ordusunun bir karakolu darbelenmiştir. Yine Azez cephesinde de çetelerin saldırılarına karşılık verilmiş ve çetelerin toplandığı yer hedef alınmıştır. Çetelerden ölü ve yaralılar olmuş, ancak sayılarına ilişkin net bilgi edinilememiştir.

16.01.2018 tarihinde Türk ordusu askerleri ve çeteleri obüs, doçka ve havanlarla Efrin Kantonuna bağlı Beluniye, Baflon, Qestele, Qitme, Mereske, Eyn Deqne, Tirinde ve İdlib tarafından da Bani, Bedirxan ve Bager tepelerine saldırmıştır.”