YBŞ’li Arap savaşçı El Bicari şehit oldu

YBŞ Genel Komutanlığı, savaşçıları Hasan El Bicari’nin geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Genel Komutanlığı, Arap savaşçı Hasan El Bicari’nin geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düştüğünü duyurdu. Şengal halkının tarihi ve hassas bir süreçten geçtiğini ve DAİŞ çetelerine karşı direnişle büyük kazanımlar elde edildiğinin belirtildiği açıklamada, “Bölgede direnişle atılan temel üzerine halklar arasında bir ittifakta gelişti. Bu bizler için çok kıymetlidir. Arap gençlerin YBŞ saflarına katılması tarihi bir adımdır. Toplumsal gerçekliğin bilincine vararak güçlerimize katılan Arap gençlerden biri de Hasan oldu.

Hasan yoldaşımız, 30 Mayıs günü geçirdiği kalp krizinin ardından yapılan tüm müdahalelere rağmen şahadete ulaşmıştır. Hasan yoldaşımız, güçlerimize katıldığı günden itibaren büyük bir ilim, sıcakkanlılık, fedakarlık, heyecan ve kararlılık göstermiştir. Mahîr Teyawiyan ve Ferhad Dilêman’ların izinde yürüyerek her daim direniş içerisinde yer almıştır. Halkların gerçekliğini her daim bir eğitim aracı olarak görmüş ve duruşuyla tüm yoldaşlarına öncü olmuştur. Hasan yoldaşımızı kaybetmenin derin acısını yaşamaktayız.

Hasan’ın mücadele yoldaşları olarak, mücadeleyi hayalleri ve amaç edindiklerine ulaşana kadar sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz. Bu temelde, değerli ailemiz şahsında tüm halkımıza başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Hasan yoldaşımız şahsında, tüm şehitlerimize verdiğimiz sözü bir kez daha yineliyoruz.

Şehidin kimlik bilgileri şöyledir:

Adı: Ali Şerabi Süleyman El Ali

Kod Adı: Hasan El Bicari

Doğum Yeri: Nehya Şemal

Anne ve Baba Adı: Vetfa Nehir – Şerabi Süleyman El Ali

Şahadet yeri ve tarihi: 30 Mayıs2020 / Medîban.”