Türk devletinin saldırısında Yönetmen Kerîmiyan şehit düştü

TEV-ÇAND, işgalci Türk devletinin saldırılarında Sinema Yönetmeni Mensûr Kerîmiyan’ın şehit düştüğünü açıkladı, "Devrimci sanat yaratarak düşmanın kara yüzünü ortaya çıkaracağız" dedi.

Mezopotamya Kültür Sanat Hareketi (TEV ÇAND), Hilala Zêrîn Hareketi, Kültür Komitesi, Sanatçılar Birliği ve Aydınlar Birliği, işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Açıklama, çok sayıda sanatçı, aydın ve sinemacının katılımıyla Mihemed Şêxo Kültür ve Sanat Merkezi önünde yapıldı.

'DEVRİMCİ SANATI BÜYÜTECEĞİZ'

TEV-ÇAND Mezopotamya üyesi Aram Hesen, işgalci Türk devletinin varlığını Kürt halkının ve Kurdistan'ın yokluğu üzerine kurduğuna, bu nedenle hiçbir ahlaki standart ve toplumsal değer tanımadığına dikkat çekti. Hesen, Türk devletinin faşist, soykırımcı, işgalci bir anlayışla saldırdığına dikkat çekerek, son dönemde bölgeye yönelik saldırıları da bu kavramın bir parçası olarak tanımladı.

Aram Hesen, işgalcilerin halkın yaşam, hizmet ve sosyal merkezlerini bombaladığını, bu saldırılarda çok sayıda Rojavayê Kurdistan, Kuzey ve Doğu Suriyelinin şehit olduğunu hatırlattı.

Bombalamada şehit olanlardan birinin kültür çalışanı Mensur Kerîmiyan olduğunu dile getiren Aram Hesen, Mensur Kerimiyan'ın isyanıyla anılan Rojhilatê Kurdistan'ın Sine şehrinden olduğunu ifade etti. Hesen, Kerimiyan hakkında şu bilgileri paylaştı: "Mensur Kerimiyan, direniş kültürüyle büyüdü. Kurdistan'ın dört parçasında görev yaptı. Yurtsever duygularla Kurdistan’da sanat yaptı. Dema Dirîreşkan, Şengal, Kobanê ve Evina Kurd filmlerin yapımında rol aldı. Son olarak İran rejiminin baskısıyla Rojavayê Kurdistan'a taşındı.”

Açıklamanın sonunda Aram Hesen, "Devrimci sanat yaratarak düşmanın kara yüzünü ortaya çıkaracağız ve şehitlerimizin izinden yürüyeceğiz" mesajını verdi.

Mensur Kerimiyan'ın fotoğraflarının açıldığı basın açıklaması, "İşgale son", "İhanete ölüm" ve "Bijî Serok Apo" sloganlarıyla sona erdi.