Türk ordusu ve çetelerinin saldırısında 17 çete öldürüldü

Devrimci Güçler ile YPG/YPJ savaşçıları Türk ordusu ve çetelerinin saldırılarına karşılık verdi. Çıkan çatışmalarda 17 çete üyesi öldürülürken, 7 çete de yaralandı.

İşgalci ve faşist Türk ordusu ile güdümündeki çeteleri Efrin ve Şehba kantonlarının köylerine saldırılar gerçekleştirdi. Çeteler Efrîn Kantonu’ndaki Rûbar Göçmen Kampı çevresi ve Celbirê, Qestel Cindo ve Kefir Xaşir köylerine; Şehba Kantonu’na bağlı Til Rifet Beldesi ile Şêx Îsa, Hisiyê, Til Medîq ve Qulsiroc köylerine dönük saldırılar gerçekleştirdi. Saldırılar esnasında Türk ordusuna ait keşif uçakları alanda dolaşıyordu. Çetelerin top atışlarıyla düzenlediği saldırılar sabah saatlerine kadar devam etti.

Devrimci Güçler’in çetelerin Şehba Kantonu’na yönelik saldırılarına karşılık verdiği de edinilen bilgiler arasında. Devrimci Güçler, Til Mediq ve Tiwîs köylerinde ait buldozerleri imha etti.

Devimci Güçler’e bağlı askeri kaynaklar ise Til Malid ve Hisiyê köylerinde 17 çetenin öldürüldüğünü ve 7 çetenin yaralandığını bildirdi.

YPG/YPJ savaşçıları da Türk ordusu ve çetelerinin Kefir Haşir, Celbirê ve Qestel Cindo köylerine saldırılarına karşılık verdi. Kafir Haşir Köyünde yaşanan çatışmalarda 10 çetenin öldürüldüğünü bildirdi.

Devrimci Güçler ayrıca Türk ordusuna ait Bilbilê İlçesi’nde keşif uçuşları gerçekleştiren bir keşif uçağını düşürdü.