‘Türk işgaline tüm dünya Süryanileri karşı koyacak’

Noel ve yeni yılda Türk devletinin işgal tehdidiyle yüz yüze olduklarını belirten Süryani Birlik Partisi Eş Başkanı Senherib Bersum, “Tüm Süryaniler işgale karşı direnecek” dedi.

Süryani Birlik Partisi Eş Başkanı Senherib Bersum tüm Hristiyan dünyası ve Ortadoğu halklarının Noel’ini kutlayarak Türk devletinin Kuzey Suriye işgal tehdidini ajansımıza değerlendirdi.

Erdoğan’ın kendisi gibi düşünmeyen herkese düşman olduğuna ve onları tasfiye etmek istediğine dikkat çeken Bersum, “Osmanlı’nın gerçekleştirdiği halklar katliamını sürdürmek istiyor. Zaten bu özelliğini de Efrin işgali sürecinde gösterdi. Herkesi, tüm halkları ayırt etmeden katletti. Erdoğan yine aynısını yapmak istiyor” diye konuştu.

‘SÜRYANİLER OLARAK DEMOKRATİK ÖZERK YÖNETİME KATILDIK’

Hristiyan dünyasının, Ortadoğu ve Suriye halklarının Noel’ini kutlayan Bersum Noel’in mesihin doğum günü olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Noel’i kutladığımız bugünlerde görüyoruz ki üzerimizde Türk devleti tarafından geliştirilen birçok tehdit var. Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye’yi işgal etmek istiyor. Demokratik Özerk Yönetim Projemizi alt üst etmek istiyor. Biz de Süryaniler olarak bu projeye katıldık ve Kürt, Arap, Türkmen vb. bütün halklarla el ele olduk.”

‘SADECE YPG’Yİ DEĞİL HERŞEYİ HEDEF ALIYORLAR’

Süryaniler olarak Türk devletinin geliştireceği tüm saldırılara karşı olduklarını daha önce de ortaya koyduklarını ifade eden Senherib Bersum, “Bu saldırılar gelişirse sadece bir halka karşı değil tüm Kuzey Suriye halklarına karşı gelişecek. Sadece YPG’ye karşı değil herkese ve sivillere karşı da gelişecek” diye konuştu.

‘EFRİN İŞGALİ BİRKEZ DAHA KATLİAMCI OLDUKLARINI GÖSTERDİ’

Bersum, Erdoğan’ın tarihi Osmanlı dönemine geri döndürmek ve tüm halkları tasfiye etmek istediğine vurgu yaparak devamla şunları söyledi: “Kendisi gibi düşünmeyen herkesi tasfiye etmek istiyor. Osmanlı’nın gerçekleştirdiği halklar katliamını sürdürmek istiyor. Zaten bu özelliğini de Efrin işgali sürecinde gösterdi. Herkesi, tüm halkları ayırt etmeden katletti. Erdoğan yine aynısını yapmak istiyor.”

‘DÜNYA SÜRYANİLERİ İŞGALE VE ERDOĞAN'A KARŞI DURACAK’

Türk devletinin işgal saldırılarını başlatması durumunda sadece Suriye’deki değil bütün dünyadaki Süryani halklarının buna karşı duracağını belirten Bersum, “Kimse bölgemize Türk devletinin saldırmasını ve işgalini istemiyor. Süryani halkı Türkiye’yi yöneten bu şovenist fikirlerin uygulamalarından ve katliamlarından dolayı birçok acı yaşadı. Erdoğan işgale boyun eğeceğimizi ve aynı acıları yeniden yaşamayı kabul edeceğimizi sanmasın” dedi.

‘BİRLİK OLMALIYIZ’

Kuzey Suriye’de yaşayan Süryanilerin tek seçeneğinin Hristiyan halkları içinde yine bölgedeki tüm halklarla birliğini sağlamak olduğunu dile getiren Bersum, şunları söyledi: “Birlik olmalıyız ki öz savunmamızı en iyi şekilde yapabilelim.

Eğer Türk devletinin bölgemize herhangi bir saldırısı olursa Süryaniler olarak askeri, siyasi, diplomatik tüm alanlarda karşısında olacağız ve tüm imkânlarımızı kullanacağız ki ülkemiz işgal edilmesin. Bu konuda var olan birlikte daha da güçlendirilmelidir.”